Jaroslav Kalina
10. prosince 2018 • 22:30

Navrátilec Němec: Jsem znovu jako nováček. V 34 už ale puky nosit nebudu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po olympiádě v Pchjongčchangu byl rozhodnutý, že s reprezentací končí. Své stanovisko však ostřílený hokejový zadák Ondřej Němec nyní změnil a s chutí přijal pozvánku od trenéra Miloše Říhy na letošní Channel One Cup. Na prvním srazu národního týmu se mu dostalo přivítání jako pro debutanta. „Když mi kustod Zdeněk Šmíd podával ruku, tak mi řekl: vítej nováčku. Asi mě zase čeká nějaké placení do kasy. Tím, že už jsem jednou řekl, že končím, tak je to pro mě nyní podruhé poprvé. Nějaké narážky ještě budu očekávat,“ smál se bek brněnské Komety.



Ještě nedávno pokládal reprezentační kariéru za uzavřenou. Po vyslovení velkého zájmu trenérů národního týmu se ale Ondřeji Němcovi touha bojovat za Českou republiku znovu vrátila. Hodně prý zatím stála častá komunikace s Milošem Říhou. Po ne zrovna krátkých rozhovorech, ve kterých mu český kouč nastínil, co od jeho služeb chce, se po týdnu rozhodl pro comeback. "Tak ještě jednou tedy do té řeky vstoupím," řekl s úsměvem ofenzivně laděný zadák. 

Nový vůdce reprezentační střídačky však nebyl jediným rozhodujícím faktorem. Velkou zásluhu na Němcově rozhodnutí o návratu měl také brněnský boss Libor Zábranský, který svému svěřenci domlouval, aby svojí bohatou kariéru v národním dresu ještě nezakončil.

„Libor byl jedním z prvních lidí, se kterými jsem se o návratu bavil. Chtěl jsem znát především jeho názor. Myslím si, že on byl tím jazýčkem na vahách, který pak převážil k tomu, abych se vrátil. Řekl mi, ať jdu. Ještě prý není čas na to, abych reprezentaci úplně uzavřel,“ prozradil Němec.

V reprezentaci pod novým vedením přijme mistr světa z roku 2010 jakoukoliv roli, hlavně když bude prospěšná mužstvu. Hlavně doufá, že jako "nováček" nebude muset v 34 letech sbírat puky. "To už snad ne," chechtal se trojnásobný vítěz extraligy. 

S trenérem Říhou se během kariéry setkal pouze jako se soupeřem, tak si zatím netroufá hodnotit někoho, koho moc nezná. Líbí se mu však vize, se kterou nový trenér přichází. Němec si je jistý, že zapojování starších hráčů vedle mladých pomůže vytvořit nové lídry pro Česko.

Němec ohromně těší, že si bude moct opět zahrát se starými známými parťáky. Když se na pondělním reprezentačním srazu setkal s útočníkem Jiřím Novotným, okamžitě si padli do náruče. „Jsem moc rád za to, že tady je Jiřina nebo Milan Gulaš. Prostě kluci, se kterými jsme prožili spoustu akcí. Věřím, že uděláme skvělou partu tak, aby se kýžený výsledek dostavil,“ myslel si hráč s celkem 357 starty v KHL. 

Němcův návrat do reprezentace? Přemlouval ho i Zábranský z Komety
Video se připravuje ...

Komplikovaná sestava vinou Rusů: Z KHL nepustili Nakládala, další nemohli přijet včas. Trochu nefér, řekl Říha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud