Premium
23. března 2020 • 05:00

Prodlouží Říha? Ne, Pešán potvrzený. Víme, s kým by mohl trénovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to pro něj bolestivý konec reprezentační éry. Kouč Miloš Říha se druhého hokejového šampionátu nedočká, akci ve Švýcarsku stopnul koronavirus. „Jedno z největších zklamání v kariéře,“ tvrdí jednašedesátiletý trenérský bard. Prodloužení smlouvy u národního týmu by se nebránil, ovšem nestane se tak. Přichází tedy čas pro Filipa Pešána. Jaké legendy by se mohly objevit na střídačce po jeho boku? I o tom se dočtete uvnitř článku v rámci iSport Premium.



V hlavě už si Miloš Říha spřádal plány, jak ještě zlepšit výsledek na posledním mistrovství, na němž český tým bavil, skončil čtvrtý. Dumal, jak urvat medaili a utnout období sucha. Vždyť na placku z velké akce čeká český hokej už od roku 2012. „Plánovali jsme velké věci,“ přiznal kouč.

Minulý čas je na místě. Osud byl proti. Zasáhla vyšší moc. I když sám Říha by se prodloužení mandátu nebránil, tohle téma už není na místě. Svaz dopředu avizoval, že po vypršení dvouleté smlouvy přijde čas Filipa Pešána, současného šéftrenéra a muže, jenž se podílel na obrodě libereckého hokeje.

Na této představě nic nemění ani nečekaný zásah pandemie koronaviru. „Náš plán zůstává stejný,“ potvrdil v neděli v krátké SMS Tomáš Král, prezident Českého hokeje. Tento směr už naznačil v tiskové zprávě, v níž se ke zrušenému šampionátu vyjádřil a současnému realizačnímu týmu poděkoval.

„Pro týmy, hráče a fanoušky je zrušení mistrovství světa určitě zklamáním, vývoj ovšem k takovému rozhodnutí směřoval. Výjimečná situace vyžaduje výjimečné kroky a světový hokej není výjimkou. Česká reprezentace se na šampionát dlouhodobě připravovala a v průběhu sezony předváděla výkony, za které bych chtěl hráčům, trenérům i členům realizačního týmu poděkovat,“ uvedl Král.

Pro Říhu i jeho asistenty (Roberta Reichla, Karla Mlejnka a Miloše Říhu mladšího) to tedy znamená konečnou. Byť kouč veřejně prohlašoval,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud