23. srpna 2022 • 19:39

Erbanová v nominaci na MS žen. Nechybí také sestra Šapovaliva

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová odhalila nominaci pro blížící se mistrovství světa. Na šampionát v Dánsku, který začíná už ve čtvrtek, vybrala kanadská koučka i bývalou rychlobruslařku Karolínu Erbanovou. Mezi celkem 23 nominovanými reprezentantkami nechybí například brankářka Karolína Peslarová, kapitánka olympijského výběru Alena Mills či útočnice Adéla Šapovalivová, sestra Matyáše Šapovaliva, účastníka již skončeného turnaje dvacítek v Kanadě.



Devětadvacetiletá Erbanová, která se jako rychlobruslařka představila na třech olympijských hrách a v Pchjongčchangu získala bronz, byla blízko další účasti pod pěti kruhy, tentokrát jako hokejistka. Do nominace na únorovou olympiádu v Pekingu se ale nakonec nedostala, když jako jedna z posledních vyřazených zůstala v roli náhradnice.

V základní skupině B světového šampionátu se ženská reprezentace, kterou po olympiádě v Pekingu převzala bývalá kanadská reprezentantka Carla MacLeodová po Tomáši Pacinovi, utká postupně s Maďarskem (26. 8.), domácím Dánskem (27. 8.), Německem (29. 8.) a na závěr se Švédskem (30. 8.). O medaile se hraje 4. září. 

Prohra v generálce

Češky podlehly v generálce na mistrovství světa 2:3 Německu, jež bude na šampionátu v Dánsku jedním z jejich soupeřů ve skupině B ve Frederikshavnu. Do turnaje svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové vstoupí v pátek duelem proti Maďarsku.

Češkám nevyšel úvod zápasu a v 6. minutě už prohrávaly 0:2 po dvou brankách Folemeierové. V předposlední minutě druhé třetiny zvýšila na tříbrankový rozdíl Eisenschmidová, až dvě sekundy před druhou sirénou skórovala jako první z Češek Mlýnková. V 50. minutě snížila na 2:3 Radová, ale na vyrovnání české hokejistky nedosáhly.

Česko - Německo 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky:
40. Mlýnková, 50. Radová - 2. a 6. Folemeierová, 39. Eisenschmidová.

Nominace Česka na MS žen:

Brankářky: Klára Peslarová (Brynäs, Švédsko), Blanka Škodová (Univ. of Minnesota-Duluth, NCAA), Viktorie Švejdová (SDE, Švédsko).

Obránkyně: Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Dominika Lásková (Merrimack College, NCAA), Daniela Pejšová (Luleå, Švédsko), Klára Seroiszková (Göteborg, Švédsko), Tereza Radová (Leksands, Švédsko) Aneta Tejralová (Boston Pride, PHF), Andrea Trnková (Příbram).

Útočnice: Karolína Erbanová (HPK, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State Univ., NCAA), Denisa Křížová (Minnesota Whitecaps, PHF), Laura Lerchová (Skellefteå, Švédsko), Alena Mills (Brynäs IF, Švédsko), Natálie Mlýnková (Univ. of Vermont, NCAA), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale, PHF), Noemi Neubauerová (Colgate Univ., NCAA), Kristýna Pátková (Univ. of Vermont, NCAA), Michaela Pejzlová (HIFK, Finsko), Vendula Přibylová (MODO, Švédsko), Agáta Sarnovská (AIK, Švédsko), Adéla Šapovalivová (Příbram).

Trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová při tréninku
Trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová při tréninku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud