Miroslav Horák
Premium
21. září 2022 • 17:18

Nedvěd končí jako GM reprezentace: Pokračoval bych, ale... Popsal důvody

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm týdnů před vypuknutím nové sezony se áčková hokejová reprezentace ocitla bez generálního manažera. Petr Nedvěd se rozhodl ukončit působení ve svazových službách a po čtyřech letech opouští vlajkovou loď. „O odchodu jsem přemýšlel delší čas, už po mistrovství světa ve Finsku jsem tomu byl hodně nakloněn. A teď ve mně to rozhodnutí uzrálo,“ pronáší 50letý manažer v rozhovoru pro iSport Premium. Loučí se symbolicky s bronzovou medailí stejně jako před deseti roky, kdy ve stejné zemi vybojoval třetí místo jako hráč a lídr národního týmu.



Je definitivní, že končíte?
„Ano. V hlavě jsem to měl už delší čas. Kdybychom na mistrovství světa neudělali medaili, skončil bych už tehdy a okamžitě. Ve funkci generálního manažera jsem byl čtvrtým rokem, a kdyby nám to ani jednou necinklo, logicky bych z toho vyvodil osobní odpovědnost. Nakonec z toho byla placka po deseti letech a naše velká společná radost. A věřím, že i radost našich fanoušků. Chtěl bych ještě jednou poděkovat hráčům, kteří přijeli reprezentovat a podepsali se zásadním způsobem pod úspěšný výsledek, na který náš hokej tak dlouho čekal. Zároveň to byla práce všech lidí, i těch, kteří nebyli tolik vidět. V každém případě, díky medaili se mi odchází s lepším pocitem.“

Na druhou stranu, období trápení a soužení skončilo, vymodlená medaile přišla. Necítil jste ji jako ideální pohon do dalších sezon?
„Jo, to mám právě na jazyku. Je to trochu podobné tomu, když žralok cítí krev a jde po kořisti. Taky mám v sobě nutkání jít po další medaili. Jako bývalý profesionální sportovec tohle vnímání ze sebe jen tak nedostanete. Na druhou stranu, moje důvody jsou dané.“

Pojďme k nim…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud