Zdeněk Janda
Premium
19. prosince 2022 • 14:00

Asistent Erat o bronzové rošádě, Brnu i Jalonenovi: Kari je neskutečný učitel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to on, kdo při bronzovém šampionátu zašel za hlavním koučem s nápadem protočit útočná esa v čele s Davidem Pastrňákem. Což byl moment, který nastartoval ďábelský obrat s Amerikou. „To je součást hry, od toho tam jsme,“ říká Martin Erat, asistent Kariho Jalonena u reprezentace. Někdejší skvělý útočník má v realizačním týmu nezastupitelnou roli, i když veřejně o ní nemluví. Je svůj. Pozornost nevyhledává. „Vždyť mě znáte,“ pousměje se. Pro Sport ale udělal výjimku.



Nikdy se netajil velkými cíly. Právě díky jeho zápalu brala Kometa dva tituly, vítěznou náturu vrátil i národnímu týmu. Martin Erat, juniorský mistr světa a majitel tří medailí s reprezentací, hned při prvním mistrovství v roli asistenta bral bronz. „Pochopitelně bych si moc přál, abychom příště vybojovali zlato,“ netají 41letý kouč, jenž s rozhovory velmi šetří.

Co vám dosavadní práce u reprezentace nejvíc dala?
„Je to pro mě obrovská zkušenost. Navíc je to super díky lidem, s kterým spolupracuju. S Liborem (Zábranským) vždycky dělám hokej rád. A Kari (Jalonen) je neskutečný učitel. Má obrovskou trpělivost.“

V čem nejvíc vás obohacuje?
„Každý má na hokej malinko jiný pohled. Hodně jsem toho odehrál v zámoří i v Evropě. A když máte vedle sebe člověka, který prošel vším možným jako on, je radost s ním debatovat. Vždycky u toho načerpám spoustu poznatků. Je to pro mě velká inspirace.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud