7. dubna 2018 • 19:45

SESTŘIH: Plzeň - Kometa 2:6. Mistr potvrdil finále, Erat dal dva góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna si opět zahrají finále play off extraligy. Obhájci titulu zvítězili v pátém semifinále v Plzni vysoko 6:2, celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy a v boji o zlato vyzvou buď Třinec, nebo Hradec Králové. Oceláři vedou v sérii 3:2. Vítěz základní části Plzeň končí sezonu s bronzem.



Dnešní duel na ledě Indiánů se hrál podle brněnských not. Hned v úvodu otevřel skóre zkušený útočník Martin Erat . V 19. minutě sice odpověděl Milan Gulaš , jenže to bylo ze strany domácích na dlouho vše. Úřadující šampioni naopak přispěchali ještě do první přestávky s rozhodujícím úderem, když se v rozmezí 45 vteřin trefili Martin Nečas a podruhé Erat. Do poloviny utkání navýšili náskok Leoš Čermák a Petr Holík. V závěru snížil Gulaš a výsledek završil Alexandre Mallet.

Erat zaskočil natěšené domácí publikum už ve třetí minutě. Indiáni po brzkém Moravčíkově trestu sice ubránili oslabení, jenže tahoun hostů se trefil přesně z kruhu. Další možnost pak nevyužil Nečas. Plzeň se probouzela ze šoku pomalu, ale Schleiss měl v 11. minutě dobrou příležitost na vyrovnání. Gólman Čiliak byl proti.

Indiáni poté promarnili přesilovku, ale v 19. minutě se dočkali vyrovnání, když si Mertlova přihrávka našla cestu na Gulašovu hůl a bylo to 1:1. Uplynulo však jen 16 vteřin a hosté znovu vedli zásluhou Nečase, který si našel volný prostor a zakončil do prázdné branky. V čase 19:53 navíc zasadil Plzni tvrdý direkt opět Nečas.

Plzeň zdaleka nerezignovala a vrhla všechny síly do útoku. Velkou šanci snížit měl Sklenička, jenže nedal a Kometa krotila Západočechy ničivou efektivitou. V 23. minutě využil přečíslení dvou na jednoho další přesnou ranou Čermák.

Vítězové dlouhodobé fáze soutěže se dál tlačili do ofenzivy, jenže právě na to šampioni v klidu čekali. A když přečkali bez úhony možnost Mertla, jemuž při pokusu o kličku Čiliakovi sklouzl puk z čepele, Holík ve 29. minutě definitivně potvrdil postup. Hylák následně v domácím brankovišti nahradil Svobodu a zahřál se dvěma zákroky při šancích Vondráčka.

Plzeň už ve třetím dějství nenacházela cestu do šancí, stav 1:5 navíc otupil odhodlání na pokus o zázrak. Přesto Škoda za aplausu publika, jež ocenilo tým za celou sezonu, ještě jednou rozjásala své fanoušky. Už sedm minut před koncem základní hrací doby sáhli domácí při přesilovce k power play a Gulaš snížil. Domácí i poté pokračovali s hrou bez gólmana, čehož v 57. minutě využil Mallet.

Brňané pokračují v útoku na třináctý titul. V samostatné české extralize triumfovali loni poprvé a ukončili půst po dlouhých 51 letech, jinak ale patří mezi nejúspěšnější tuzemské kluby. Loni dvanáctým titulem v čele historického pořadí dotáhli Jihlavu. Předchozí vítězství Brna se datují do let 1955 až 1966, kdy vyhrálo jedenáctkrát během 12 sezon.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Gratuluji Kometě k postupu. Porazila nás a zasloužila si postup víc. Přestože jsme se na to dobře připravovali, tak jsme neměli dobrý vstup do zápasu. Nešly nám nohy a možná ani hlava. Kometa toho využila a rychle nám odskočila. V poslední minutě první třetiny jsme dostali dva góly. Jarda Kracík měl šanci na 2:2, jenže nedal. Místo toho to bylo najednou 1:3 a pak už to bylo těžké. Ve druhé třetině jsme udělali pár chyb, dostali jsme dva góly a bylo téměř po utkání. Zápas se nám nepovedl. Chtěli jsme dnes strašně moc vyhrát a vrátit se ještě do Brna. Na kluky jsem však za celou sezonu hodně hrdý. Vyhráli jsme základní část, hlavně doma jsme byli silní a sezona byla skvělá. Jsem přesvědčený o tom, že když budeme dál tvrdě pracovat, budou dobré i ty nadcházející. Jsme sice zklamaní, ale bronzové medaile jsou velkým úspěchem a my jsme za ně rádi."

Kamil Pokorný (Brno): "Chtěli jsme hrát jinak než v předchozích čtyřech zápasech. Možná jsme byli sami až překvapení, jak nám to přineslo ovoce v podobě vítězství a postupu. Plzeň si zaslouží neskutečný respekt za to, jak sezonu odehrála. Zvedla Prezidentský pohár a získala bronz. Série nebyla přes skóre 4:1 vůbec jednoduchá. Jsme neskutečně hrdí na mančaft za to, jak se s tak těžkým soupeřem popasoval. Myslím, že jsme postoupili zaslouženě. Myslím, že jsme byli efektivnější a přesnější v koncovce. Hokej se hraje na góly a v tom jsme byli lepší. Proti takovému soupeři si nemůžete dovolit moc výpadků. ale když už přišly, tak nás podržel vynikající brankář Čiliak."

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 2:6. Mistr je ve finále, Erat dal dva góly
Video se připravuje ...

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Mertl, Stach), 55. Gulaš (Čerešňák, Vráblík) - 3. M. Erat (Nečas, Zaťovič ), 20. Nečas (H. Zohorna), 20. M. Erat (J. Hruška, R. Zohorna), 23. L. Čermák (Štencel, O. Němec ), 29. P. Holík (Zaťovič, Haščák), 57. Mallet (Vondráček). Rozhodčí: Pražák, Pešina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 7337. Konečný stav série: 1:4.

Plzeň: M. Svoboda (29. Hylák) - Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, Kadlec, D. Sklenička, od 21. navíc Pulpán - Gulaš, Mertl, Stach - Indrák, Kratěna , Kantner - Schleiss, Kracík, D. Kindl - Pour, Preisinger, Hollweg . Trenéři: Martin Straka , Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka , Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Vincour. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Góly

Domácí: 18:52. Gulaš, 54:22. Gulaš

Hosté: 02:44. M. Erat, 19:08. Nečas, 19:53. M. Erat, 22:01. L. Čermák, 28:53. P. Holík, 56:43. Mallet

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (29. Hylák) – Moravčík, Jones, Vráblík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán – Stach, Mertl, Gulaš (A) – Kantner, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Schleiss – Hollweg, Preisinger, Pour.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák (C), Vondráček.

Rozhodčí

Pražák, Pešina – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7337 diváků

Plzeň - Kometa Brno: Zase Erat! Z první přidal svoji druhou trefu v zápasu, 1:3
Video se připravuje ...

Plzeň - Kometa Brno: Radost z vyrovnání zkazil domácím po šestnácti sekundách Nečas, 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Kometa Brno: Vyrovnáno! Mertl našel Gulaše, ten upravil skóre na 1:1
Video se připravuje ...

Tomáš Mertl a Jaroslav Kracík se radují ze vstřelené branky Plzně
Tomáš Mertl a Jaroslav Kracík se radují ze vstřelené branky Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud