18. dubna 2019 • 04:45

Nejlepší hráč v play off?! Dravecký udivuje extraligu. Odpustí mu úlet?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív šlo jen o záskok při nouzovém režimu třineckého obranného lazaretu. Beci Ocelářů se uzdravují, ale Vladimír Dravecký svoje místo v zadních řadách finalisty play off už nepustí. I když by možná sám rád. Celoživotní útočník svými výkony uhranul extraligu a byl hlavním motorem na cestě Slezanů do rvačky s Tygry o titul. „Jenom čumíme a říkáme si, že je neuvěřitelný,“ usmívají se spoluhráči i trenér Václav Varaďa. V placené části článku najdete důvod, proč byl vyřazen ze slovenské reprezentace, i šest příběhů útočníků, kteří v minulosti museli zaskočit v obraně.



V rozhodujícím sedmém zápasu semifinále s Plzní si dvakrát vzal puk. Frnknul po pravém křídle a propálil brankáře Dominika Frodla. V obou případech přesnou ranou pod lapačku na první tyč. Jednou udeřil z pozice dotěrného útočníka ve vlastním oslabení, podruhé při hře pět na pět z místa levého obránce. Že vám tu něco neštymuje? Klid. To jen univerzální voják v třineckém dresu Vladimír Dravecký během večera klidně mění posty.

Útočník začal v defenzivě Ocelářů zaskakovat pravidelně na konci základní části, kdy zadní řady týmu trápila zranění. Trenér Václav Varaďa se překvapivě rozhodl stáhnout mezi beky právě Draveckého. Dal mu přednost před mladíky, čekajícími na šanci v partnerském Frýdku-Místku, i před juniory, kteří dobyli mistrovský titul ve své kategorii.

Věděl, co dělá. Věděl, co ve zkušeném třiatřicetiletém slovenském forvardovi, který stále častěji míval přívlastek defenzivní, má. Obětavost, rvavost, bojovnost. K tomu herní přehled, schopnost rozehrát a z podstaty svého původního založení logicky také šmahem podpořit útok, kdykoli to bude možné.

Až tak skvělé výkony od svého hráče ale ani on neočekával. „Hraje neskutečně. Má srdce na pravém místě, tým ho i takhle vnímá. Pro nás je velmi důležitým článkem, i když třeba zrovna nebodoval.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud