Jakub Hlaváč
25. listopadu 2009 • 20:40

Série Pardubic pokračuje, poradily si se Zlínem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Se sestavou vskutku improvizovanou vyválčili hokejisté Pardubic vítězství nad Zlínem. Ačkoliv jejich řady vinou chřipkové nákazy a zranění notně prořídly, Moravany skolili 4:3. Bodově se tak dotáhli na extraligového lídra z Vítkovic a už se těší na comeback Dominika Haška.



Útočníci Sýkora, Kolář, Špirko, obránce Nakládal a gólman Hašek – to je výčet pardubických marodů. „Naše soupiska byla opravdu dost zredukovaná. Kromě kluků co opravdu nemohli nastoupit bylo ještě několik dalších, kteří museli před zápasem dostat kalciové injekce,“ popisoval situaci v kabině Východočechů asistent Jan Votruba.

V úvodu duelu však nebyla na domácích žádná slabost znát. V deváté minutě šli do vedení. Jedním z nejkurióznějších gólů, jaký extraliga kdy viděla. Útočník Radoslav Somík se snažil před brankovištěm stáhnout ze vzduchu rukou kotouč, a ten vzápětí skončil v Sedláčkově brance.

Na první pohled z tribuny jasná situace. Gól nemůže být uznán. O to větší překvapení bylo, že ho sudí potvrdili. Ačkoliv se s kolegou u videa museli radit nadvakrát. „Jenže já puk rukou vůbec nehrál. Minul jsem ho, spadl mi na helmu a od ní teprve šel za brankáře,“ objasňoval Somík. Je fakt, že něco podobného jsem asi nezažil,“ usmíval se.

Jakub Sedláček při druhé inkasované branceFoto ČTK


To zlínský druhý trenér Rostislav Vlach ještě na pozápasové tiskové konferenci cítil křivdu. „Já si myslím, že to bylo jasné sražení rukou,“ durdil se. „Nevím, jaká jsou přesně pravidla, ale ta změna letu kotouče byla naprosto zřejmá,“ dodal nazlobeně.

Zlínští se ovšem ani po tomto momentu nevzdávali. Ještě ze stavu 1:3 se ve druhé dvacetiminutovce dokázali vzpamatovat a vyrovnat. „V těch chvílích nám už evidentně docházely síly. Bylo to logické, vždyť jsme neustále museli točit složení útoků,“ podotkl Votruba.

„Škoda, že jsme ten stav nebyli schopní udržet do konce druhé třetiny. Asi jsme si mysleli, že už půjde vše samo, dostali gól na 3:4 a už nedokázali reagovat,“ smutnil bek hostí Martin Hamrlík při vzpomínce na vítěznou trefu Petra Koukala z 38. minuty.

Pardubičtí mají kromě vyzískaných bodů ještě jednu radost. S tréninkem na ledě začal Dominik Hašek. Jeho pochroumaný úpon zadního stehenního svalu už snese zátěž a legendární gólman plánuje brzký návrat do zápasového kolotoče. „Ale nic se nesmí uspěchat. Zatím se připravuje sám, chodí na led vždy po týmu, individuálně bruslí. Plánujeme, že by k nám měl připojit začátkem příštího týdne,“ osvětlil Votruba. Jakmile se tak stane, bude Hašek rychle připraven zasáhnout i do utkání. Reálný je termín v druhém prosincovém týdnu.

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky:
9. Somík (Cetkovský, Zohorna), 17. Pineault (Pivko), 28. Kolář II (Koukal), 38. Koukal (Píša, Starý) - 24. Linhart (Leška, Hamrlík), 34. Hamrlík (Leška), 35. F. Čech (Balán). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 7954.

Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Kolář II, Havíř, Jillson, MacKenzie - Cetkovský, Zohorna, Somík - Koukal, Starý, Buchtele - Pineault, Pivko, Kousal - od 29. navíc Radil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Zlín: Sedláček (17. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Ondráček - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.



Rvačka před brankou Zlína
Rvačka před brankou Zlína

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud