Jaroslav Kalina
17. dubna 2023 • 10:30

Co ukázal úvod baráže: Jágrův dril zabral, Hufův val či akce bez TOP beka

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Cíl začít boj o záchranu výhrou si mohou odškrtnout. Pro hokejisty Kladna bylo extrémně důležité vstoupit vítězně do baráže o Tipsport extraligu. Byť výsledek 1:0 může klamat, proti rozehranému Zlínu předvedli Rytíři hned na začátku kvality, díky kterým bývají označováni za favority série. Ukázaly se však i nedostatky Středočechů po 42 dnech čekání na boj. Svoji největší zbraň ovšem vytasili také Berani. V článku iSport.cz si projděme, co hlavního nabídl úvodní zápas týmů bojujících o elitní příslušnost v příští sezoně.

  • Jágrův dril se vyplatil

    Jedna z největších kladenských výhod v baráži? Zkušenost. Vyhnout se dalšímu boji o záchranu se Rytířům sice nepodařilo, v kalných barážových vodách ovšem umějí chodit. Hrající šéf Jaromír Jágr dobře věděl, jak připravit své spoluhráče během více jak čtyřicet dní dlouhého čekání na soupeře. Tentokrát se středočeské mužstvo muselo obejít bez soustředění v Tatrách. Volný čas před hájením extraligové příslušnosti si nyní zpestřilo čtyřmi přípravnými zápasy, především ale podstupovalo intenzivní tréninky v režii klubového bosse. Tvrdé drily, které byly letos podle hráčů ještě tvrdší, udrželi Rytíře v tempu pro nejdůležitější část sezony. „V uvozovkách jsem rád za tu zkušenost z loňska. Řekl bych, že jsem se s tím nyní popasoval líp než před rokem,“ přiznal útočník Miroslav Indrák, který rozhodl úvodní bitvu s Berany.

  • Palební převaha, ale co tlak?

    Kdo čekal od Rytířů pomalý rozjezd, byl zřejmě pořádně překvapen. Kladno hned po úvodním buly vypustilo proti Zlínu střelecký uragán. Jen za 20 minut vyslali Středočeši na branku hostů 22 střel(!). Z komanda kapitána Tomáše Plekance, který paradoxně jako jediný Rytíř v utkání nevystřelil, se s pěti ranami nejvíc rozpálil lotyšský obránce Oskars Cibulskis. „Myslím si, že vstup do utkání jsme měli velice dobrý. Na malém hřišti jsme soupeře drželi u nich ve třetině,“ řekl kladenský trenér Pavel Skrbek. Berani tropili chyby, čímž dostávali kladenskou partu do šancí, které však nevyužila. Kladenští postrádali větší tlak do brány. Přitlačili až po nezbytné týmové poradě v kabině o přestávce, po které ve třetí třetině vydřeli jeden gól. Rytíři po dlouhé pauze potřebují také více zapracovat na přesilovce. „Nevím, jak to vypadalo z hlediště, ale důležité je vítězství. Nic jiného nás nezajímá,“ má jasno Matěj Beran.

    Kladno - Zlín: Kuriozita! Beran posunul puk do nadzvednuté branky, gól neplatil
    Video se připravuje ...

  • Hufův val

    Nezpochybnitelná největší zbraň Beranů v závěru sezony. Gólman Daniel Huf deptal soupeře svými výkony při cestě za ovládnutím první ligy a daří se mu to i nyní proti Kladnu. Drobnější fantom s ledovým klidem mezi třemi tyčemi ukázal Rytířům, jak pevný val střeží zlínské brankoviště za podpory dobře organizované obrany. Z 39 střel pustil pouze jednu dorážku. Po celý zápas držel výběr kouče Miloše Říhy ve hře. „Celou sezonu chytá výborně. Hodně nám pomáhá a jsme za něj rádi,“ chválil asistent trenéra Oldřich Horák. Zlín rovněž předvedl, jak nebezpečné má protiútoky, v kladenském pásmu je však hráči nedokázali dotáhnout.

    Kladno - Zlín: Huf se výtečně přemístil proti střele Michnáče
    Video se připravuje ...

  • Poradí si i bez Dotchina (zatím)

    Příprava na boj o záchranu se neobešla bez větší komplikace. Rytíři se v úvodní bitvě se Zlínem museli obejít bez svého TOP obránce. Jake Dotchin si během dlouhé pauzy poranil koleno a je velice pravděpodobné, že do baráže už nezasáhne. „Patří mezi naše klíčové hráče. Na druhou stranu teď za to musí vzít kluci, kteří tolik nehráli. Musí ukázat, že do týmu patří,“ zdůraznil Indrák. Kladnu se i přes velkou ztrátu ulevilo, když zvládlo vítězný vstup do baráže i bez kanadského bouráka. Berani si v kladenském pásmu nedokázali příliš poradit. Skvělého nasazení se navíc zhostil Ondřej Slováček. Rychlonohý bek bez váhání padal do střel a připsal si solidních osm bloků i asistenci na gólu. Skvělá zpráva pro Středočechy, v série ale nepochybně nastanou ještě těžší chvíle.

  • Sázka na Brízgalu

    V minulé sezoně patřilo kladenské brankoviště neodmyslitelně pouze jednomu maskovanému muži. Landon Bow startoval do všech zápasů základní části i baráže jako gólman č. 1, což už ale nyní neplatí. Probíhající ročník se kanadskému dlouhánovi nevyvedl, nevyzařoval takovou jistotou jako před rokem. O místo v brance si tak čím dál víc říkal Adam Brízgala. V přípravě a následně i v boji o extraligu dostal čtyřiadvacetiletý brankář zapůjčený ze Sparty větší důvěru než Bow. A splácí ji zatím znamenitě. I když neměl pražský rodák proti Zlínu tolik práce jako Daniel Huf na druhé straně, zlikvidoval všechny nejnebezpečnější šance Beranů (celkem 22 střel) a podržel tým i v těžkém závěru. „Brizgi chytal výborně,“ ocenil parťáka útočník Matěj Beran. Rytířům vychytal první bod, čisté konto byl cenný bonus.      

Vstoupit do diskuse
1
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud