Michal Koštuřík
11. dubna 2024 • 17:10

Zlín? Nesmysl padl. Vsetín odehraje baráž na Kometě. Klub řeší vlak

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohodnuto. Vsetín odehraje podle informací iSport.cz. své domácí zápasy v baráži proti Kladnu ve Winning Group Areně v Brně. Ta bude hostit minimálně dva duely, a to v neděli 21. a v pondělí 22. dubna. Případný šestý střet je na programu v sobotu 27. dubna.



Definitivně padla od začátku nesmyslná varianta s přesunem do sousedního Zlína, což byl nápad vsetínského starosty Jiřího Čunka. Šlo by o ekonomicky extrémně náročnou záležitost, neboť by Berani museli kvůli Vsetínu udržovat led, který se chystají v pátek rozpustit. Náklady by se šplhaly minimálně k milionu korun, možná ještě výš.

S tímto řešením navíc nesouhlasila ani většina fanoušků, zejména těch zlínských. Neuměli si představit, že měl na „jejich“ stadionu dočasný domov jejich úhlavní rival. Na protest proti tomu se chystala i petice. Nakonec zůstanou emoce u ledu, vítěz Chance ligy se domluvil s Kometou o pronájmu brněnské haly, do níž se následně nastěhuje česká reprezentace v přípravě na světový šampionát v Praze a v Ostravě.

Vsetínský klub uvažuje o tom, že nechá vypravit z Valašska do jihomoravské metropole speciální vlak pro příznivce. „Řešíme to,“ potvrdil sportovní manažer Radim Tesařík.  Hráči každopádně litují, že budou muset opustit oblíbený Lapač s výjimečnou atmosférou.

„Jsem z toho docela nešťastný,“ přiznal útočník Pavel Klhůfek. „Není to pro nás jednoduché. Tady máme zázemí, budeme se muset přesouvat. Spousta fanoušků si za námi cestu najde, do Brna to není zas tak daleko. Spousta kluků od nás nehrála na extraligovém kluzišti. Třeba tam přijde euforie, sebevědomí. Možná nám to i pomůže. Určitě je možné, že se stadion vyprodá,“ doufal.

Baráž Vsetína s Jágrovými Rytíři startuje příští středu a čtvrtek na kladenském zimáku. Hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud