7. března 2018 • 04:58

Sparta v Liberci padla a přišla o Formana. Zlomil si ruku, řekl Výborný

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní úterní utkání předkola Generali play off hokejové Tipsport extraligy mezi Libercem a Spartou (3:2p) hosté nezvládli a v sérii musí dohánět ztrátu. Ve zbytku předkola se navíc musí obejít bez útočníka Miroslava Formana, který si ve třetí třetině zápasu při pádu do mantinelu zlomil ruku a sezona pro něj s nejvyšší pravděpodobností skončila. „Je to velká ztráta,“ přiznal smutný trenér František Výborný, jenž musí přemýšlet, kým dravého útočníka v dnešním druhém utkání nahradí.



Pražskou Spartu může po úterním vstupu do předkola vyřazovací části mrzet porážka 2:3 v prodloužení, ale zejména ztráta útočníka Miroslava Formana. V 51. minutě zápasu se na pravé straně dostal do zakončení a po souboji s domácím hráčem spadl přímo na mantinel. Okamžitě po nárazu se však začal zmítat v bolestech.

Diagnóza byla pro sparťany velmi krutá. „Míra Forman má zlomenou ruku,“ řekl po utkání trenér František Výborný, jenž má o dalšího brouka v hlavě navíc. O dravého útočníka tak přišel nejen pro zbytek série, ale s nejvyšší pravděpodobností i v případných dalších bojích play off až do finále.

Liberec - Sparta: Tohle bolelo! Forman po souboji narazil do mantinelu a zlomil si ruku
Video se připravuje ...

K tomu má ale Sparta velmi daleko. Na ledě Liberce tahala za kratší provaz, přesto utkání dotáhla do prodloužení, v němž při vyloučení Jana Buchteleho inkasovala z hole Tomáše Filippiho a úvodní utkání série nezvládla. „Zbytečný faul, ale nedá se nic dělat. Musíme zmobilizovat a jít do toho znovu,“ burcuje zkušený trenér, který převzal Spartu v průběhu sezony.

Pokud chtějí Pražané v dnešním druhém duelu uspět, musí zlepšit zejména disciplínu, protože v úvodním střetnutí byli vyloučeni celkem pětkrát. Dvakrát navíc za hru v šesti hráčích. „To je nedisciplinovanost hráčů. Dobře věděli, kdo za koho, ale v přemíře snahy už tam skáčou brzy,“ štvalo sparťanského trenéra.

Za pravdu mu dal také útočník Petr Vrána. „Poslední dobou se nám to stává docela často. Když už jsme začali trošku hrát, tak se tímhle srážíme, protože spousta kluků dlouho nehraje, nebo někdo zase moc a rozhodí to naše tempo.“

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 3:2. O výhře Tygrů rozhodl v prodloužení Filippi
Video se připravuje ...

Kapitán pražského celku byl tím, kdo v první třetině vyrovnal, ale jeho gól na vítězství nestačil. Vrána však zůstává optimistický. „Bylo tam hodně pozitivních věcí. My si to musíme přenést do dalšího zápasu, být trochu víc agresivní, tlačit se víc do branky a jít si pro to. Šance tam byly. Je škoda, že jsme neproměnili žádný brejk,“ litoval po prvním utkání.

Sparta ale zbraně neskládá. Už dnes může sérii vyrovnat a v Praze případně rozhodnout. Vzorem jí pak může být loňské počínání Chomutova. „My jsme přijeli s tím, že bychom chtěli urvat minimálně jeden zápas. V play off nikdo neví. Minulý rok Mladá Boleslav vyhrála dvakrát v Chomutově, dala jim hroznej nášup, ale pak už to nezvládla a prohrála tři zápasy po sobě. Uvidíme, bude to boj. Myslím si, že to bude dál vyrovnaný a bojovný hokej,“ tuší reprezentační útočník.

Dnešní utkání startuje na ledě Liberce v 18:20.

Góly

Domácí: 06:59. Redenbach, 23:56. Redenbach, 62:11. Filippi

Hosté: 17:21. P. Vrána, 24:46. Mikuš

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Z. Michálek, Ďaloga, A. Kulda, T. Voráček, Mikuš, Jeřábek – Řepík (C), P. Vrána, J. Hlinka – Forman (A), Pech, Buchtele – Jarůšek, Klimek, Kudrna (A) – Kumstát, Černoch, Říčka.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Gebauer, Lederer

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4 920 diváků

Liberec - Sparta: Hrdina Filippi! Střelou do poloodkryté brány rozhodl o výhře Tygrů, 3:2
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Mikuš tvrdou ranou do horního rohu nedal Willovi sebemenší šanci, 2:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud