Miroslav Horák
9. března 2020 • 16:36

Růžička zatím bez smlouvy, musí si ji vybojovat. Počkáme, sdělil Schön

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec základní části extraligy přinesl rozlučku sportovního manažera Jaroslava Bednáře v Hradci Králové. Před pondělním rozjezdem předkola play off s Karlovými Vary (19:00, ONLINE ZDE >>>) měl být smazán i otazník ohledně nového kontraktu kouče Vladimíra Růžičky, záležitost však setrvala ve stadiu rozjednání. „Minimálně si musíme počkat na předkolo,“ sdělil iSport.cz Miroslav Schön, šéf klubu.



Měli vytvořit silný tandem, který kdysi ve Slavii dokázal velké věci. Kouč Růžička , lídr kabiny Bednář . Nyní po linii trenér a sportovní manažer. Zůstalo u nalajnování, Jaroslav Bednář měl v pátek na vlastní žádost vystoupit z paluby Mountfieldu.

Z Bednářova setkání s šéfem představenstva klubu vyplynul odchod bývalého slavného útočníka. „Je to poměrně jasné. Jarda hrál za Vrchlabí, do toho lítal po celé republice a v jeden okamžik toho myslím bylo příliš. Přišel za mnou, rozebrali jsme to a domluvili se, že s koncem základní části odejde. Toť vše, nic jiného v tom netřeba hledat,“ okomentoval to Miroslav Schön.

Bednář měl být původně pravou rukou prvního muže hradeckého hokeje, vysoce postavenou figurou, jež bude mít na starost konstrukci a stavbu kádru. Některé hráče skutečně přivedl, na jiné si musel nechat zajít chuť. Jistý podíl na odchodu někdejšího útočníka Mountfieldu měl i střet s kompetencemi generálního manažera Aleše Kmoníčka. Jejich pracovní produkce se navzájem proplétala. K ideálu daleko.

„Že komunikace mezi generálním a sportovním manažerem mohla být lepší, to je pravda. Určitě mohla,“ připouští Schön. „Ale to nebyl klíčový důvod, proč Jarda skončil. Šlo o jeho osobní, rodinné důvody a nepovažuji za seriózní se v nich pitvat.“

Trenér Vladimír Růžička na střídačce Hradce Králové
Trenér Vladimír Růžička na střídačce Hradce Králové

V jistou dobu se plánovala Bednářova instalace na střídačku, když Hradci bylo ouvej, ale nakonec se od úvahy upustilo. „Ano, v jeden čas se uvažovalo, že by Jarda doplnil obsazení střídačky, ale to se nerealizovalo,“ doplnil Schön, který měl s Bednářem dlouhé roky jen ty nejlepší zkušenosti. „Představy o společném působení se nenaplnily, s Jardou se však nerozcházím jako člověk, máme spoustu společných zájmů, v kontaktu určitě setrváme. On je člověk, schopný říci mi svůj nezávislý pohled na věc a ten mě bude zajímat,“ neplánuje si Miroslav Schön vymazávat Bednářovo číslo.

Na forhontu je taky nyní otázka budoucnosti Vladimíra Růžičky, která měla být v těchto dnech již vyřešena, ale nestalo se tomu tak. Obsazení trenérských pozic pro příští ročník zůstává otevřené. Mountfield se po Růžičkově příchodu nevyškrábal tabulkou vzhůru, naopak lehce seskočil a v klubu vsadili na opatrnější přístup vůči němu. „Minimálně si musíme počkat na předkolo. Postup z něj považuji za povinnost. Jak u hráčů, tak u trenérů,“ dává boss Schön najevo, že málokdo má místo pod penzí. Rozhodne sport…

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 04:43. Perret, 13:43. R. Pilař, 25:35. Jergl

Hosté: 42:43. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, Šidlík – Smoleňák (C), Koukal, Dragoun – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Lev, R. Pilař.

Hosté: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, V. Polák (C) – Vondráček, Osmík, Šafář.

Rozhodčí

Hodek, Micka – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3668 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud