Michal Kvasnica
10. března 2020 • 21:44

Prohra se Zlínem? Olomoucké štvala otřesná atmosféra. Irgl by skončil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoucký trenér Zdeněk Moták to popsal naprosto výstižně: „Nálada je pošmourná.“ Ne však proto, že jeho mančaft nenavázal na úvodní utkání a se Zlínem napodruhé zaslouženě prohrál 1:3. Co by Hanáci dali i za čtyři tisícovky fanoušků z pondělí... Tentokrát je nepodporoval uvnitř plecharény vůbec nikdo. Jen pár desítek věrných jedinců se provizorně utábořilo před stadionem a sledovalo duel na laptopech. V něm řádil dvougólový útočník hostů Zdeněk Okál. Vyrovnáno 1:1.



Góly

Domácí: 29:56. Dujsík

Hosté: 16:58. Okál, 46:43. Honejsek, 49:47. Okál

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Valenta – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Olesz – V. Tomeček, Kolouch, Skladaný.

Hosté: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Popelka, Kubiš (A), Honejsek – Claireaux, Dufek, Šlahař – P. Sedláček, Herman, Okál.

Rozhodčí

Jeřábek, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

hráno bez diváků diváků

Zatímco příznivci hanáckého klubu zkoušeli všelijaké prosby, aby se na zimák dostali alespoň na úvodní třetinu, než začne platit hromadný zákaz (18 hodin), hráči bez jejich hlasivek evidentně ztratili energii.

Přes starý plech sice slyšeli houževnatého bubeníka postávajícího před pokladnou a společně se svými kumpány domáhajícího se alespoň zakoupení vstupenky jakožto finanční podpory klubu, ale efekt na ledě to nemělo.

„Čeho se ještě v kariéře nedožiju... Tohle je poprvé. Nevím, jestli to má smysl hrát bez fanoušků. Hráč se sice snaží namotivovat a připravit, ale lidi na tribunách chybí,“ řekl Zbyněk Irgl do kamery O2 TV Sport, která se dovnitř dostala.

Na rozdíl od zápasu v Hradci Králové totiž olomoucký klub novinářům vstup neumožnil. „Nálada byla všelijaká, od rána se řešilo, jestli se vůbec bude hrát. Za mě určitě radši celou sezonu zrušit, tohle nemá smysl,“ dodal Irgl.

Právě téma předčasného konce extraligového ročníku po zlínské výhře mezi kabinami rezonovalo. Názory? Vesměs podobné.

„Já doufám, že existují krizové scénáře, aby se sezona dohrála. Třeba na zkrácený režim v menším počtu utkání. Tohle je však smutný příběh, a jestli to takto bez fanoušků bude pokračovat až do finále, nevím, čemu to pomůže. Nerad bych to hanil, ale nelíbí se mi to,“ popisoval upřímně kouč Olomouce Zdeněk Moták.

Ztráta jednoho bodu v předkole tentokrát nebylo to, co domácí trápilo nejvíc. „Hrobové ticho je strašné, hokej se hraje pro fanoušky. Atmosféra byla otřesná. Připomínalo mi to, když jsem hrával s Třebíčí v Kadani. Tam přišlo aspoň čtyřicet lidí, tady ani to,“ hořce se usmál Lukáš Nahodil.

„Jediné pozitivum? V komunikaci. Líp jsme se slyšeli,“ doplnil kouč hostů Robert Svoboda.

Na vrchol ročníku je taková útěcha však zatraceně málo. Pokud by se opravdu v příštích dnech potvrdil konec extraligové sezony, minimálně v Olomouci se prý dále trénovat nebude. „Pakliže by byl konec, asi by bylo zbytečné hráče nutit trénovat a trápit se tady,“ uzavřel Moták.

Druhé předkolo play off zhořklo oběma týmům nejen kvůli prázdným tribunám. Před odvetným zápasem v Olomouci totiž někdo propíchl pneumatiku zlínského autobusu. Obránce Beranů Jakuba Ference takové chování hodně zklamalo. „Nadávky beru, to jsou emoce. Ale tohle je zbytečné, za čárou. Je to škoda na cizím majetku,“ zamrzelo vytáhlého beka.

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 1:3. Berani srovnali sérii, zápas byl bez diváků
Video se připravuje ...

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud