10. března 2021 • 12:02

Tipy Sportu na postup v play off: Síla na straně Komety, v Hradci jde o víc

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na čtyřech stadionech dnes startuje předkolo hokejové Tipsport extraligy. Deník Sport odhaduje, jak dopadnou všechny série, ke každé přidáváme i statistickou zajímavost. Náš tip? Nikdo nepostoupí v sérii bez ztráty zápasu, jen v jednom případě se bude radovat tým, který nezačíná doma.

  • PARDUBICE – K. VARY (TIP SPORTU 3:1)

    Karlovy Vary nemají problém vyrábět šance, střel je v jejich zápasech hodně. Problém mají s tím, aby svoje tutovky zužitkovaly. Proto favorizujeme Pardubice. Sice na konci základní části zrovna nezářily, ale teď se naplno projeví faktor Zohorna. Energie bude možná herně lepší, ale vypadne.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21: 1:2n, 5:4, 4:3, 3:2p

    Statistická zajímavost: Hrozba zn. Vondráček
    Tomáš Vondráček je karlovarský medvěd, který chodí na led nejčastěji s Václavem Skuhravým. Ano, většinou mají být defenzivními zabijáky, svoji hru začínají nejčastěji v obranné zóně. Vidíte to i na jejich číslech, Vondráček má při hře 5 na 5 bilanci pasivní bilanci vstřelených a obdržených gólů 29:41. Na druhou stranu, umí být i produktivní. Vstřelil 16 gólů, 12 ze slotu. Hodně nahazuje puky a pak si jde pro souboj. Se Skuhravým se snaží hrát hodně silově. Jejich přínos teď vyroste.

    SESTŘIH: Kometa Brno - Pardubice 2:5. Omlazené Dynamo překvapilo soupeře. Kometa končí devátá
    Video se připravuje ...

  • PLZEŇ – OLOMOUC (TIP SPORTU 3:1)

    Pátý tým dlouhodobé části proti dvanáctému. Plzeň bude v tomto předkole jasným favoritem, bez debat. Že by však Olomouc smázla v duchu nedělního zápasu třikrát 9:1? To nečekejte. Před dvěma lety se oba kluby potkaly ve čtvrtfinále. Hanáci byli taky outsidery, Škoda se však na postup nadřela až v sedmém duelu.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21: 2:1p, 1:2p, 4:3, 9:1

    Statistická zajímavost: Bacha na levou tyč
    Čtyři zápasy, celkem šestnáct inkasovaných gólů. Z toho hned dvanáct na levou tyč! Hned 75 procent branek tedy padlo do dvou konkrétních sektorů: sedm na lapačku, pět pod ní do levého kouta brány. Branislav Konrád a Jan Lukáš odchytali proti Plzni shodně po dvou duelech. Konrád dostal čtyři ze šesti gólů od střelců Škodovky po střelách na lapačku, Lukáš čtyři z desíti. Právě rukavice s košíkem přitom bývá obvykle chloubou gólmanů. Dát si však nyní pozor pouze na jednu stranu postoje, by byla chyba. Zejména, pokud proti vám stojí Milan Gulaš. Ten pálí odevšad a do všech míst.

    SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 9:1. Ani kanonáda Indiánům na čtvrtfinále nestačila, do předkola právě proti Hanákům
    Video se připravuje ...

  • MOUNTFIELD HK – LITVÍNOV (TIP SPORTU 3:2)

    Bitva na pět dílů Ne, nepodceňujeme Litvínov, vůbec. Jen v Hradci se hraje o víc než jen o čest a slávu. Před koučem Růžičkou je meta, že za semifinále dostane novou smlouvu. Kádr si zase může vyhrát na stejné metě peníze, o které přišel škrty v sezoně. Hübl, Zdráhal a Jarůšek ale potrápí Hradec dost. Čekejte pět zápasů.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21: 4:2, 4:1, 3:1, 3:2

    Statistická zajímavost: Úsporný Hradec
    Vzpomínáte na poslední výhru Hradce v Litvínově 3:2? Za poslední třetinu neměl jedinou střelu na bránu. Mountfield ale takhle hraje, když vede. Brání a často výsledek ubrání. Zajímavé je, že ve statistice očekávaných gólů při hře 5 na 5, která počítá střely a nebezpečná zakončení, měl Litvínov ve vzájemných zápasech prohrát 6,89:7,73. V reálu na góly prohrál při rovnovážném počtu 3:7. Měl střeleckou převahu i slušné množství šancí, jen nebyl efektivní. Tady se musí zlepšit, aby nebyl hned konec.

    Kdo získá extraligový titul? Sparta, ale i Třinec, tipují redaktoři deníku Sport
    Video se připravuje ...

  • VÍTKOVICE – KOMETA (TIP SPORTU 1:3)

    Venku Kometa urve jeden zápas, doma pak sérii dokončí. I přes tři prohry na konci základní části je síla pořád na její straně. Hodně důležitým faktorem bude nejen forma elitního útoku Brna, ale také uzdravení Daniela Rákose, který dodal týmu velmi podstatný element hry do play off. Zažehne Libor Zábranský Kometu včas?

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21: 2:3n, 3:2, 0:1, 4:0

    Statistická zajímavost Jak na Muellera?
    Ofenzivní démon základní části. Skvělých 64 kanadských bodů Petra Muellera ve 46 zápasech budí u soupeřů oprávněnou hrůzu. Uhlídat elitní lajnu Komety s ním v čele? Přetěžký úkol. V sezoně se Mueller neprosadil pouze proti dvěma týmům: Plzni a Pardubicím. Na druhou stranu právě přes první útok Brňanů, který mívá problémy s obranou, by mohla vést i ofenzivní síla Vítkovic. S Muellerem na ledě se Kometa v sezoně dostala do 261 šancí, proti ní bylo 203 šancí, což je velmi vysoké číslo. Mezi ligovými útočníky druhé nejvyšší. Nejhůř je na tom další Brňan Martin Zaťovič (229 šancí proti týmu).

    Extraligový podcast: V čem tkví kouzlo "hipíka" Muellera? Sparta má individuality i tvrďáky
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud