Pavel Ryšavý
7. dubna 2021 • 11:00

Jak se z bijce stal klíčový hráč. Vlach udivuje, bude z něj „český Arťuchin“?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už devět let v extralize platí, že když se to začne na ledě mydlit, vy si musíte dávat „bacha na pěsti Vlacha“. Liberecký útočník Jaroslav Vlach je metrákový chlap se silou býka. Když se dostanete pod jeho kopyta, neskončíte dobře. Tohle se ví. Ale je tady první sezona, kdy platí ještě poučka: „Bacha na střelu Vlacha!“ Má životní sezonu, v základní části nasázel šestnáct gólů a řádí i v play off, Spartě vstřelil hattrick. Poprvé mezi dospělými naplno ukazuje věci, které vytahoval jako teenager.



Maséři Liberce hodili na led v O2 areně čepici. Radan Lenc spěchal pro puk, byla to unikátní chvíle. Jaroslav Vlach rozstřílel v prvním semifinále Alexandra Saláka, při výhře 5:1 dal svůj první hattrick v play off. „Puk si hned schovám doma ke dresům a medailím,“ líčil. Zápas číslo dva? Tam si řekl o dvanáct trestných minut.

Pořád je to on, rafan, který chodí často na oslabení a je lepší ho moc neštvat. Zásadní změna spočívá v tom, že se pro něj během sezony otevřelo místo na přesilovce a uchytil se díky výborné střele. Tím stoupla i důležitost pro Liberec, dává góly a dává jich dost.

„Výborný kluk, dost ukecaný, kterého hodně bavil hokej,“ vybaví si hned trenér Jiří Kopecký.

Před jedenácti roky měl Vlacha na MS do 18 let. Liberecký bijec nebyl na ledě vždycky jen od síly. Třeba jako teenager sbíral v Česku docela dost bodů,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud