Květoslav Šimek
12. března 2022 • 13:06

Zmatky u trenérské výzvy? Rozhodčí řešili situaci správně, říká Šindler

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérskou výzvu v prodloužení prvního duelu předkola Generali play off Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Olomoucí (4:3p) vyřešili rozhodčí Oldřich Hejduk a Tomáš Micka správně. V pravidlech se sice píše, že v poslední minutě a v prodloužení si trenéři výzvu brát nemohou, že v tu chvíli už je to automaticky v moci videorozhodčího. Na což také po duelu upozorňovali zástupce Olomouce. Nicméně podle předsedy komise rozhodčích ČSLH Vladimíra Šindlera to platí pro mezinárodní zápasy. V lize je uplatněna výjimka, na což byly kluby před play off upozorněny.



„V extralize může být trenérská výzva uplatněna kdykoli v průběhu utkání i prodloužení,“ uvedl Vladimír Šindler v tiskovém prohlášení. „Na rozdíl od turnajů IIHF v ní totiž nejsou automaticky přezkoumávány všechny gólové situace v čase 59:00 a následujícím. Pokud by tak platila původní úprava, mužstva by byla zcela zbavena možnosti přezkumu sporných situací v rozhodujících fázích utkání.“

Spornou situaci řešili rozhodčí v 65. minutě prodloužení. Olomoucký Jan Bambula se parádně prosmýknul mezi dvěma soupeři a zavěsil. Jenže David Krejčí byl v tu chvíli oběma nohama v brankovišti. Ostravané se odvolali na trenérskou výzvu. A rozhodčí po přezkoumání situace gól neuznali. Správně.

Což následně potvrdila i komise rozhodčích. „Postupovali správně, když gól vstřelený v čase 64:16 hráčem HC Olomouc neuznali. Rozhodující pro posouzení situace podle výkladu pravidla 69 bylo, že hráč zaujal pozici zjevně uvnitř brankoviště, nebyl do této pozice natlačen protihráčem a bránil přitom brankáři ve výhledu na střelu, čímž omezil jeho možnost hájit branku.“

Prodloužení pokračovalo a v 73. minutě dali vítězný gól Vítkovičtí. Obránce David Škůrek si smolně srazil nohou do vlastní brány nahození Tobiase Lindberga. Branka byla připsána Marku Kalusovi, který byl se Škůrkem před bránou. Vlastní byla i druhá branka Vítkovic. Střelu Romana Poláka si rukou do sítě srazil obránce Jiří Ondrušek. Gól je zatím připsán Tobiasi Linbergovi.

Dramatická bitva Vítkovic s Olomoucí pokračuje v Ostravě dnes od 17 hodin

NÁZOROVÁ aréna Sportu: Kdo bude ve finále? Sázejte na Spartu s Hradcem
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Vítkovice - Olomouc 4:3p. Obrat se nekonal, rozhodl Kalus
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud