Michal Kvasnica
11. března 2022 • 21:35

Naštvaní Hanáci a neregulérní výzva? Komise asi bude mít práci, řekl Moták

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Televizní ruchové mikrofony odhalily vtipný moment. David Krejčí se po vítězném gólu Vítkovic (4:3pp) snažil u rozhodčích vyloudit challenge, ale nešlo to, protože trenéři už odešli do kabin. „Nejde to, jo? Máte už objednanou večeři nebo co?“ hořce se usmála největší hvězda Olomouce. Emoce s naštvaným Krejčím cloumaly, výjimečně se omluvil i z rozhovorů. Taková porážka bolí, nemusela být...



Pořádný zápřah na psychiku. V 65. minutě trefil Jan Bambula první vítězství v sérii, Hanáci slavili. Nezlomili se ani po Hruškově trefě v závěru na konci třetiny, zareagovali díky Jiřímu Ondruškovi a bonus přišel právě v prodloužení.

Jenže jen na chvíli...Vítkovičtí totiž vsadili na trenérskou výzvu, která po delším přezkoumávání vyšla. Přestupek? Stojící David Krejčí v brankovišti ještě před přesnou Bambulovou ránou. A byť se klíčovému hráči Mory domácí Samuel Bitten celé utkání velmi pečlivě věnoval a i v této situaci byl u něj, tentokrát to Kanaďan, kdo zkušeného centra natlačil na Aleše Stezku, zřejmě nebyl.

Takže znovu do akce, ale jen na osm minut. Pak rozhodl Marek Kalus. A nálada hostů šla rázem do kytek. Proto rozladěný Krejčí a na své poměry i kouč Zdeněk Moták.

Vítkovice - Olomouc: Špatnou rozehrávku Mory potrestal Lindberg a připsal první bod Ostravanům, 4:3
Video se připravuje ...

„Už si myslíte, že jste vyhráli, radujete se, jdete pomalu do šatny, ale najednou nic,“ kroutil zklamaně hlavou smolař Bambula. „Nejsem rozhodčí, neznám úplně pravidla, ale myslím, že by to mělo platit. Vítkovičák tam podle mě Davida natlačil, nevím...“ dodal tichým hlasem.

Domácí trenér Miloš Holaň měl jasno. „Výborná práce našeho videotechnika. Dobře jsem si vybral svůj realizační tým, vždycky to nechávám na Denisovi Havlovi. Rozumí tomu, dělá pro národní mužstvo. A má k dispozici více kamer. Zachránil nám tím bod v sérii,“ chválil kolegu.

Moták sledoval kostku nad hrací plochou, verdikt se mu okamžitě nezdál. „Myslím, že tam byl Krejča natlačen. Je to však můj osobní názor, nikomu ho nevnucuju. Viděl jsem to jen nahoře.“

Vítkovice - Olomouc: Mora už se radovala z výhry, rozhodčí ale branku neuznali
Video se připravuje ...

Na tiskové konferenci však zazněla zajímavá připomínka od marketingového manažera Olomouce Simona Vejtasy. „V pravidlech jsme našli, že výzva se nedá brát v poslední minutě základní hrací doby a v prodloužení,“ řekl.

Zavládlo ticho, které Moták odlehčil. „A teď co s tím, pánové?“ upřímně se rozesmál. „Pokud to takhle v pravidlech je, bude mít asi nějaká komise práci,“ doplnil pobaveně.

Šichtu čeká v sobotu i jeho mužstvo. Odjíždět z Ostravy se stavem 0:2 by nebylo moc příjemné.

SESTŘIH: Vítkovice - Olomouc 4:3p. Obrat se nekonal, rozhodl Kalus
Video se připravuje ...

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 16:06. J. Hruška, 34:49. Lindberg, 58:39. J. Hruška, 72:07. M. Kalus

Hosté: 37:01. P. Kolouch, 39:50. David Krejčí, 59:16. Ondrušek

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), R. Pedan, Gewiese, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Bitten, Illéš – Guman, Chlán, Fridrich – Bernovský.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Bambula – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Kusko, V. Tomeček – Burian.

Rozhodčí

O. Hejduk, T. Micka – J. Brejcha, J. Ondráček

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

6 005 diváků

NÁZOROVÁ aréna Sportu: Kdo bude ve finále? Sázejte na Spartu s Hradcem
Video se připravuje ...

Trenér Olomouce Zdeněk Moták na pozápasové tiskovce ve Vítkovicích
Trenér Olomouce Zdeněk Moták na pozápasové tiskovce ve Vítkovicích

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud