Květoslav Šimek
12. března 2022 • 13:45

Kovář v krvi, rameno s výskokem trestal Lakatoš. Klimek musí vynechat

Autor: Květoslav Šimek, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem dohrával vítkovický obránce Lukáš Kovář (30) předkolo Generali play off Tipsport extraligy se zlomeným prstem. Tentokrát končil hned první duel s Olomoucí (4:3 v prodloužení) v krvi. Dostal do obličeje ramenem od bývalého parťáka Lukáše Klimka (35), který nakonec od disciplinární komise vyfasoval stopku na jedno utkání.



Útočník Olomouce nejdřív musel čelit nájezdu mstitele Dominika Lakatoše, potom šel do sprch. Od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce zápasu za napadení, plus dvě minuty za hrubost.

Během okamžiku tak nasbíral víc trestných minut (27), než za celou základní část, kde si za 53 zápasů odseděl 25 minut. Zákrok tak řešila Disciplinární komise a rozhodla o jednozápasovém trestu. Klimek tedy vynechá dnešní druhý zápas série s Vítkovicemi.

Pětatřicetiletý Klimek rozhodně není žádný hokejový rabiát, problémy s disciplinárními tresty nikdy neměl. Ve 34. minutě úvodního předkola v rodných Vítkovicích to ale s atakem na urostlého Lukáše Kováře u hrazení přehnal.

„Zákrok byl veden na protihráče, který se chystal na převzetí kotouče a podle pravidel jej bylo možné atakovat. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč při něm držel ruce u těla, v konečné fázi se však dopustil s cílem dosažení vyšší intenzity střetu zřetelného výskoku, přičemž zasáhl rameno a následně i hlavu protihráče,“ uvedl předseda komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě.

Kovář skončil v krvi, musel do šatny na ošetření. Do hry se pak vrátil. Celkově odehrál Kovář velmi dobrý zápas. Přihrál na první vítkovický gól, na ledě byl i branky na 3:2. K tomu měl několik solidních šancí, ve 47. minutě trefil tyčku.

Vítkovice - Olomouc: Krejčí se dožadoval videa. Už máte objednanou večeři, co? ptal se sudích
Video se připravuje ...

Když se Kovář sbíral z ledu po Klimkově zákroku, hned ho šel pomstít Dominik Lakatoš. Sápal se po soupeři, dostal pět minut za bitku. „Že se za něj Laky postavil, to jen ukázalo, že tým stojí při sobě. Ať je to, kdo je to. Dobře pro všechny,“ ocenil Lakatošův spoluhráč Jan Hruška. „Za mě zbytečný zákrok, ale zase není potřeba brečet. Kovy dohrál, má nějaký šrám, ale není to nic, co by ho brzdilo. Jde se dál.“

Kovář nakonec odehrál přes 18 minut, po ošetření krvavého šrámu u oka se vrátil na led. Zatnul zuby, tak jako před rokem. Proti Kometě Brno tehdy play off dohrával se zlomeným prstem. Podobně jako jeho parťák v obranném páru Patrik Koch.

„Získali si můj velký respekt,“ ocenil tehdy trenér Miloš Holaň. „Kovář měl zlomený prostředníček, Koch palec. Já nikdy se zlomeným prstem nehrál, tak to nedokážu tak úplně popsat, ale když jsem viděl jejich grimasy... Třeba jenom u píchaní injekcí proti bolesti. Byl v tom kus osobní statečnosti, sebezapření, obětavosti. Že do toho šli. Přesně tohle je pro mě ukázka, jak na tom klukům záleželo. Chtěli to urvat za každou cenu, i když měli zdravotní problémy. Klobouk dolů.“

Góly

Domácí: 09:00. Bitten

Hosté: 04:50. Bambula, 14:27. J. Knotek, 20:49. J. Knotek

Sestavy

Domácí: Dolejš (D. Bartošák) – R. Pedan, A. Solovjov, Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Bitten, Illéš – Guman, Chlán, Fridrich – Flick.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Navrátil, P. Kolouch, V. Tomeček – Lichanec, Burian, Michal Kunc.

Rozhodčí

P. Úlehla, T. Veselý – M. Kis, J. Gebauer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 425 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud