21. dubna 2022 • 13:48

NHL v Praze potvrzena, hvězdou akce Hertl. San Jose vyzve Nashville

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy NHL Global Series v Praze potvrzeny! Příští sezonu slavné zámořské soutěže zahájí v O2 areně hokejisté San Jose a Nashvillu. Utkají se spolu dvakrát 7. a 8. října. Hlavní hvězdou akce bude útočník Sharks Tomáš Hertl. Nastoupit by mohl i jeho spoluhráč Radim Šimek, v Predators zase působí brankář David Rittich. Vedení NHL to dnes potvrdilo na svém webu.



„Nejdřív jsem tomu ani nemohl uvěřit, protože to byla jen nějaká zmínka, že bychom měli hrát... Ale to už se říkalo dřív. Když se to potvrdilo, tak mám obrovskou radost a už se hrozně moc těším, až si budu moci zahrát v Praze, kde jsem vyrůstal a začal za Slavii hrát profesionální hokej,“ okomentoval výběr týmů pro český start NHL Tomáš Hertl.

„Je super, že čeští fanoušci budou mít zase po nějaké době možnost vidět NHL, je to přece jen nejlepší hokejová soutěž na světě. Jsem za to jedině rád, že bude NHL zase v Česku. A pro hráče, kteří dosud nebyli v Praze - nebo vůbec v Evropě - to bude možnost poznat zase jinou kulturu. S Hertlíkem jsme si ale nijak nepsali a nehecovali se. Je to určitě super pro Nasvhille, ale já sám ještě nevím, jaká bude moje budoucnost a co bude v příští sezoně,“ uvedl Rittich, jemuž po sezoně skončí roční kontrakt s Predators.

„Jsem tedy v neutrální pozici, ale snažím se pomoct. Spousta kluků se samozřejmě ptala, jaké to v Praze je, proběhly i nějaké otázky na pivo, tak to jsme vyřešili,“ smál se Rittich. „Ohlasy to mělo rozhodně výborné. A snažím se teď co nejvíc pomoci i člověku, co to zařizuje, se vším kolem. NHL to má skvěle zorganizované a řadu věcí připravenou dopředu, ale třeba věci ohledně týmové večeře a další se snažíme vyřešit si sami,“ dodal Rittich.

V listopadu zavítají do Evropy také Columbus a Colorado, které sehrají dva duely v Tampere. Prestižní zámořská soutěž se mimo území Severní Ameriky nehrála od listopadu 2019, kdy se ve Stockholmu utkaly Tampa Bay s Buffalem. Předloni měl v Praze zahájit základní část zápas Bostonu s Nashvillem, plány ale zhatila pandemie koronaviru.

Dosud se v rámci projektů NHL Premiere a NHL Global Series odehrálo v Evropě 28 duelů základní části. V Praze se jako první v roce 2008 dvakrát představily New York Rangers a Tampa Bay, o dva roky později je následovaly Boston a Phoenix a před třemi lety v jediném duelu Philadelphia a Chicago.

Vůbec poprvé zavítal do Prahy některý z týmů NHL v září 1989, kdy čerství vítězové Stanleyova poháru Calgary Flames v sestavě s Jiřím Hrdinou dvakrát vyzvali v přípravě československou reprezentaci. Exhibiční utkání sehráli v České republice i hokejisté Bostonu v roce 2010 proti Liberci a New York Rangers o rok později proti Spartě.

GALERIE: Prohlédněte si fotky z posledního duelu NHL v Praze v roce 2019 mezi Philadelphií a Chicagem...

Úvodní buly zápasů NHL v O2 areně vhodil legendární brankář Dominik Hašek
Úvodní buly zápasů NHL v O2 areně vhodil legendární brankář Dominik Hašek

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud