Michal Koštuřík
11. března 2023 • 04:50

Přetopená šatna či zákaz fanoušků. Jak „Bolka“ vyřadila (a naštvala) Brno

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to patnáct let starý příběh. Když Kometa v březnu 2008 dorazila do Mladé Boleslavi k rozhodujícímu sedmému semifinále play off 1. ligy, čekala hráče totálně přetopená šatna s utrženými klikami u oken. Aby si nemohli vyvětrat….Navíc pořadatelé nevpustili na stadion hordu brněnských fanoušků. Vzpomínky v letošním předkole ožívají, i když podobné naschvály (snad) nehrozí. V placené části článku deníku Sport a webu iSport.cz si přečtěte rozhovor s brněnským pamětníkem Radkem Dlouhým.   



Autobusy a auta s příznivci Komety na místě, ale sektor pro hosty během utkání takřka prázdný. Zato parkoviště před zimákem v Mladé Boleslavi plné lidí v modro-bílém. Pod bedlivým dohledem policie poslouchali rozhlasový přenos, zvuky z haly. Slyšeli porážku 1:2 v prodloužení, kdy skóroval tečí slovutný centr Richard Král. Hotovo, brněnský sen o postupu do extraligy se pro ten rok (2008) rozplynul.

Zbyly pachuť, naštvání, pocit křivdy, až nenávisti k soupeři. Od té doby jsou vztahy mezi oběma kluby chladné, byť lepší než dřív. Minulost se dá hodit za hlavu, ale některé zážitky z ní nadobro nevymažete.

Do města automobilů se tenkrát vydaly z jihu Moravy údajně více než dvě tisícovky fanoušků. Do staré haly jich však bylo nakonec vpuštěno minimum, zhruba padesát. Ti měli vstupenky zakoupené v předstihu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud