Květoslav Šimek
21. března 2023 • 13:55

Rodíme! Marcinko místo bušení do Sparty vyrazil za manželkou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off mezi Spartou a Třincem (3:2) byl slovenský útočník Tomáš Marcinko klíčovou oporou Ocelářů. Byl u obou branek svého týmu (1+1). Když ale přišel telefon ze Slovenska, okamžitě vyrazil za manželkou Vladimírou. Aby ji podpořil při porodu syna Leona.



„Nebylo co řešit, rodina má přednost,“ měli jasno třinečtí trenéři i spoluhráči. Tomáš Marcinko dopředu avizoval, že porod „visí“ ve vzduchu. Stále byl na telefonu. A když zavolání přišlo, okamžitě vyrazil z Prahy do Bratislavy. Na jeho místo v první formaci naskočil Daniel Voženílek, který druhé čtvrtfinále rozsekl vítěznou brankou v prodloužení (3:2).

Na Slovensko dorazil Marcinko včas. Manželka Vladimíra Marcinková, poslankyně Národní rady Slovenské republiky, je v pořádku. Stejně tak syn, kterému dali jméno Leon. Třinecké zápasy sledovala i v očekávání. Svého manžela podporuje. I když přiznává, že Marcinkův nepříjemný styl, kterým tolik otravuje život soupeřům, ji často překvapuje.

„Všimla jsem si, že není u soupeřů oblíbený,“ komentovala před rokem v podcastu třineckého klubu Marcinková. „Přitom doma je úplně jiný! Pokojný, vůbec nic ho nerozhodí, nikdy ani nezvýšil hlas, nerozčílil se. Přiznám se, že tohle někdy rozčiluje mě. Chci ho dostat do varu a on nic. Na ledě je opravdu úplně jiný člověk.“

Na zápasy v Třinci už bude Tomáš Marcinko znovu připravený. Čtvrtfinále se Spartou je po úvodních duelech nerozhodné (3:2, 2:3p). Třetí duel se hraje ve čtvrtek (17), čtvrtý v pátek (19).

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud