1. dubna 2023 • 19:30

ANALÝZA: Pardubice? Favorit, ale... Pozor na Kacetla a speciální formace

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Mohlo by se zdát, že souboj mezi Pardubicemi a Třincem bude vyrovnanější oproti Vítkovicím s Mountfieldem HK. Data ovšem říkají, že je to právě Dynamo, které do semifinále vstupuje s největšími šancemi. Oceláři se pochopitelně budou snažit papírové předpoklady opět zničit, jako se jim to povedlo proti pražské Spartě. Budou k tomu potřebovat famózního Ondřeje Kacetla.

  • 5 PROTI 5 | Ofenziva: Remíza

    Čekali jste, že Dynamo bude mít v útoku navrch? Ofenziva Třince se z nějakého důvodu podceňuje. Přitom Oceláři disponují na poměry extraligy taktéž špičkovými hráči jako Pardubice. Marko Daňo náleží k trojici nejlepších útočníků základní části, Martin Růžička stále patří mezi elitu, vynikající ročník hraje i Libor Hudáček. Nejen v základní části, ale i v play off oba celky ukázaly obrovskou sílu směrem dopředu. Pokročilá data hlásí, že rozdíly ve složení útoků nejsou příliš velké. Pro Dynamo mírně hovoří složení třetí a čtvrté formace. Oceláři to ovšem vynahrazují urputnou bojovností a skvěle propracovaným systémem ve středním pásmu.

      Očekávané vstřel. góly/60 min. Vstřelené góly/60 min.
    Pardubice 2,6 2,6
    Třinec 2,6 2,3

  • 5 PROTI 5 | Defenziva: Pardubice

    Buzerantský hokej. Debilní hokej. Styl Ocelářů byl komentován už několikrát, často (a oprávněně) je oceňována obrana Třince. Faktem ale je, že v aktuálním ročníku mírně lepší defenzivou disponuje Dynamo. A to především díky individualitám. Pardubice v Peteru Čerešňákovi a Janu Košťálkovi mají elitní obránce. Ti jsou vhodně doplněni Davidem Musilem, Janem Kolářem či Ondřejem Válou, který během sezony své výkony výrazně zlepšil. Slezský celek oproti Pardubicím zaostává především na postu čtvrtého až šestého obránce. Nebyli bychom překvapeni, pokud Jeřábek s Marinčinem v některých zápasech odehrají přes 25 minut.

      Očekávané inkas. góly/60 min. Inkasované góly/60 min.
    Pardubice 1,9 1,6
    Třinec 2,1 1,9

    Duda: Hokejisté Třince padali po držce, Spartě chybí dělníci
    Video se připravuje ...

  • 5 PROTI 5 | Celkově: Pardubice

    Dynamo bylo v základní části nejlepším mužstvem extraligy a svoji dominanci potvrdilo i ve čtvrtfinále proti Olomouci, kterou vyřadilo ve čtyřech zápasech. Oceláři budou mnohem těžším oříškem, ovšem při hře pět proti pěti by měly Pardubice být lepší. Samozřejmě to neznamená, že budou. Sami jsme zvědaví, jak se Radim Rulík a jeho trenérský štáb popasují s Třincem a jeho dokonalým krytím středního pásma.

      Poměr očekávaných gólů % Poměr gólů %
    Pardubice 57,3 62,5
    Třinec 56,3 54,8

  • SPECIÁLNÍ TÝMY | Přesilovky: Třinec

    Ještě než začala série mezi Oceláři a Spartou, varovali jsme před excelentními přesilovkami Třince. Jeho největší zbraní. Potvrdilo se. Třinec proti pražskému celku využil hned šest přesilovek z 15. Úspěšnost 40 %. Fantazie! Už v základní části disponovali Oceláři nejlepší přesilovkou společně s Kometou. Dynamo při hře v početní výhodě naopak není dominantní tak, jak by se očekávalo. V základní části byste našly hned pět celků s lepšími hodnotami. Proti Olomouci využily Pardubice dvě přesilovky z devíti. Oproti Ocelářům velký rozdíl.

      Vstřelené góly/60 min. Přesilovky %
    Pardubice 8,0 20,5
    Třinec 11,2 27,3

    Třinec - Sparta: Oceláři bleskově využili přesilovku. Ránu Růžičky dorazil Marcinko, 4:1
    Video se připravuje ...

  • SPECIÁLNÍ TÝMY | Oslabení: Třinec

    Pokud rozhodčí nenechají hře příliš volný průběh, Oceláři by z toho mohli těžit. V současném ročníku ukazují, že mají lépe propracovaný systém nejen při přesilovkách, ale i v oslabení. Rozdíl sice už není tak markantní, ovšem určitě by Třinec potěšilo, kdyby měl ve speciálních formacích navrch. Stejně jako proti Spartě. Dynamo proti Olomouci inkasovalo v sedmi oslabeních pouze jeden gól. Ovšem je třeba zdůraznit, že ofenzíva Třince v přesilovkách je v porovnání s Hanáky na úplně jiné úrovni.

      Inkasované góly/60 min. Oslabení %
    Pardubice 7,0 80,5
    Třinec 6,0 82,6

  • Faktor série: Ondřej Kacetl

    Budeme se jen opakovat. Kacetl se stal největší hvězdou čtvrtfinálové série proti Spartě a naprosto po právu. V pěti duelech dokázal chytit více než sedm gólů nad očekávání! Pochytal 95,9 % všech střel Sparty. Excelentní hodnoty. Pokud se mu podaří na tyto výkony navázat i proti Dynamu, budou mít Pardubice problém.

    Pro porovnání: Jakub Kovář ze Sparty v šesti utkáních chytil pouze jeden gól navíc oproti očekávání. Velký rozdíl. Bude zajímavé sledovat, jak střelci Pardubic prověří svého bývalého spoluhráče. Pokud by měl mezi gólmany být takový rozdíl, jako byl mezi Kovářem a Kacetlem, Třinec půjde dál. Aby jeden brankář totiž chytil hned o šest gólů více než druhý, to se nedá (téměř) porazit.

  • Nejlepší možná formace Pardubic

  • Nejlepší možná formace Třince

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud