21. března 2021 • 04:55

Moták si na Spartě stěžoval: Pekelný led, který neklouzal. Výkon se mu líbil

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní duel se Spartou rozjeli s lehkým respektem. Podle trenéra olomouckých hokejistů Zdeňka Motáka začal jeho výběr první čtvrtfinálovou bitvu s Pražany (1:3) o něco hůř. Hanáci se ale do hry postupně dostávali i zásluhou nedisciplinovanosti soupeřů, kteří jim nabídli dost šancí v početní výhodě. Nicméně vyšla jen jedna. „Mrzí mě, že jsme vstřelili jen jednu branku. Výkon ale hodnotím kladně, určitě máme na co navázat,“ řekl zkušený kouč novinářům po zápase. Další souboj je na programu v neděli od 15 hodin.



Stejný šok, který v předkole Generali Česká play off naprosto zaskočil Plzeň, se Olomouci nepovedl. Proti Spartě se Moravanům nepovedlo vstřelit první gól utkání a naopak s mírným respektem k soupeři již ve třinácté minutě inkasovali. Vítěz základní části Tipsport extraligy měl hosty až do závěru druhé dvacetiminutovky slušně pod kontrolou i přes menší nerozehranost po čtrnáctidenní pauze.

„Z naší strany to bylo poměrně nervózní. Do předkola jsme šli na Plzeň rozehraní. Na Spartě bylo vidět, že nehrála dva týdny. My jsme nehráli týden, takže tam chyběla taková přesnost, asi v tom byl takový rozdíl. Nevstřelili jsme jako první branku, museli jsme zápas celou dobu dotahovat, A vstřelit jednu branku je na Spartu málo,“ hodnotil Zdeněk Moták úvod čtvrtfinálové série.

SESTŘIH: Sparta Praha - Olomouc 3:1. Vítězný vstup domácích do play off! Sobotka dal dva góly
Video se připravuje ...

Někdejšímu kouči Pražanů se v O2 aréně také nezdál stav ledové plochy. „Byl tam pekelný led, který vůbec neklouzal. Myslím si, že hráči toho teď musí mít dost,“ zdůraznil Moták. Olomoucký útočník Petr Strapáč přitom se hřištěm neměl problém. „Led byl stejný pro oba týmy, V tomhle bych úplně problém nehledal,“ dodal devětadvacetiletý forvard.

Domácí mužstvo ale začala lehce shazovat vyloučení, která Olomouci nabídla možnost srovnat krok. Vyrovnání se Hanákům podařilo v 38. minutě, tři vteřiny před koncem vyloučení sparťana Tomáše Dvořáka. Dělovku obránce Davida Škůrka tečoval Petr Kolouch stojící před brankářem Alexanderem Salákem. Dalšího gólu se však „Mora“ nedočkala. Pražané se ještě ve druhé třetině dostali zpět do vedení a první výhru v sérii si už pohlídali.

„Přesilovkový gól byl spíš z protiútoku, když jsme tečovali kotouč před brankářem domácích. Měli jsme dobře sehrané vzorce na přesilovku, byli jsme dostatečně variabilní, měli jsme zakončení, ale další branku jsme bohužel nevstřelili,“ litoval Moták. Olomoucký výkon ho však potěšil. „Podali jsme kvalitní, zodpovědný a taktický výkon. Doufám, že ve druhém utkání budeme ještě silnější.“

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 12:24. Sobotka, 39:15. Košťálek, 59:07. Sobotka

Hosté: 37:08. Kolouch

Sestavy

Domácí: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Polášek, Košťálek, Němeček, T. Pavelka, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Kudrna – Buchtele, Pech (A), Forman – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Škůrek, Rašner, Dujsík – J. Káňa, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian.

Rozhodčí

Jeřábek, Úlehla – Lučan, Kis.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Michal Řepík se v této pozici v první třetině nedokázal prosadit
Michal Řepík se v této pozici v první třetině nedokázal prosadit

Sparta - Olomouc: Sobotka zpečetil úvodní čtvrtfinálovou výhru Pražanů, 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Olomouc: Košťálek nadvakrát překonal Konráda v přesilovce, 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Olomouc: Rychlá střela Škůrka zaskočila Saláka, 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Olomouc: Perfektní orientace Sobotky. Prosadil se střelou o horní tyč, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud