Miroslav Horák
28. dubna 2022 • 11:30

Nedvěd: Šance Sparty na titul je pořád velká. Popsal kouzlo zlaté éry

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do tehdejší Sportovní haly na ni chodily mraky lidí. Byla dobrá, její hokej bavil. Prostě Sparta, jakou si její skalní fanoušci vždycky přáli. Mistři řemesla, chytří i oddaní hráči. Žemlička, Zelenka, Martinec, Ptáček, později Kratěna, Broš, v brance Bříza. „Měli jsme asi všechno, co měl správný tým mít," vzpomíná Jaroslav Nedvěd (52), defenzivní pilíř a tehdy v sezoně 2001/02 nejlepší obránce extraligy.



V táboře rudých teď panují obavy. Zlatá mise se zkroutila do těžkých serpentin. Vyšplhat příkrý kopec přes nepoddajné třinecké válečníky? Přetěžká písemná práce. Jak tomu věří její bývalý hráč po úterní pohromě ve Slezsku?

„Sparta v tom utkání dopadla úplně stejně jako Třinec v sobotu v Praze. Nic se neděje. Vyhraje ve čtvrtek a v sobotu se podíváme na pěkný hokej," tvrdí Jaroslav Nedvěd, nedávno asistent Uweho Kruppa ve Spartě, nyní kouč druholigových Letňan.

Napadlo by vás, že od mistrovské korunovace na jaře 2002 Sparta uspěje jen dvakrát? A že bude čekat minimálně patnáct let?
„Když se podíváte hlouběji do historie, Sparta čekala na titul dlouhé desítky let, než ho v devadesátém roce získala. Vezměte si New York Rangers, kteří marně dobývají Stanley Cup od roku 1994. Takových týmů je všude dost. Ve světě sportu nejde o nic neobvyklého. Manchester United, každý rok mančaft jako víno, a taky pořád jen doufá. A už to bude deset let, co nevyhrál Premier League. Cpou do kádru miliardy, ale smůla... Titul si jednoduše nekoupíte. Všichni udělají maximum, jenže ani to není záruka."

A když Spartu vezmeme pod drobnohled?
„Poslední tituly pocházejí z let 2006 a 2007. Tehdy to na Spartě začalo sklouzávat k domněnce, že zlaté medaile budou sbírat rok co rok. Že to přijde samo. Klubem prošla kvanta hráčů různorodé kvality

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud