Michal Koštuřík
16. března 2023 • 11:05

Holík o Bukartsovi s Muellerem: Proč byl Lotyš „normálnější“ než Američan?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Zlíně válel dvě sezony s Lotyšem Robertsem Bukartsem. V Kometě čtyři roky v kuse spolehlivě nabíjel na góly Američanovi Peteru Muellerovi. Ve čtvrtfinále play off s Vítkovicemi bude mít Petr Holík (31) oba své oblíbené parťáky proti sobě. „Sedli jsme si, byla mezi námi chemie,“ vzpomíná brněnský útočník v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz na souhru v jedné formaci.  



Ofenzivní klenoty Vítkovic má Petr Holík ze společných štací načtené. Hokejově i lidsky, byť byla mezi nimi jazyková bariéra. Zatímco Roberts Bukarts se už během angažmá ve Zlíně snažil učit česky, vlasatý vousáč Peter Mueller se v Kometě striktně držel mateřské angličtiny. „Na oběd jsem s ním nechodil, protože nějaké zrní bych nejedl,“ usměje se opora Brna v narážce na Američanovo veganství.

Jak se vám spolupracovalo se dvěma špičkovými zahraničními borci?
„Když Buky přišel do Zlína, trenér ho hned dal ke mně. Od prvního zápasu jsme si sedli. Byla mezi námi na ledě chemie. Fungovalo to. S Peterem to bylo to samé, i když jsou odlišní hráči. Ale oba umí nahrát i vystřelit, jsou do kombinace. Hrálo se mi s nimi dobře. Dneska to jsou klíčoví hráči Vítkovic. Hlavně v přesilovkách.“

V čem jsou rozdílní?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud