Pavel Ryšavý
14. března 2024 • 15:00

Hradecký Okuliar dál roste, je čas posouvat limity. Play off a pak NHL?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravděpodobně se jedná o jeho poslední play off v extralize. Teď na to není doba, aby vám vykládal, jak sní o NHL a jak se o ni porve. Oliveru Okuliarovi svítí oči úplně jinou touhou. Naplno se koncentruje na play off. V základní části udělal skok dopředu, stal se rozdílovým hráčem Mountfieldu HK. Ví, že i teď se od něj čeká dost. „Je tady čtvrtfinále, víte, jak to je. Každý je na nule,“ říká před očekávanou sérií s Pardubicemi.



Vždycky je těžší obhajovat získané pozice a dokazovat, že co se vám povedlo, nepřišlo náhodou. Okuliar náročnou misi v Hradci zvládl. V minulé sezoně bavil, teď se stal klíčovým mužem Mountfieldu, na kterého soupeři pletou defenzivní sítě. Ne moc úspěšně, když nastřílel 24 gólů.

Když se měl zamyslet, co je největší hradeckou zbraní, rychle odpověděl jedním slovem: „Pohyb.“

Všechno?

„Ano.“

Vlastně to i stačí. Tohle je Hradec, fofrníci. Když nefaulují a udrží disciplínu, dělají starosti všem. Slovenské křídlo má hodně slušný pohyb, zvládá při něm ovládat i ruce. Pokud dostane prostor, několikrát jste viděli stejnou věc, brankáře pošle na svoji levou ruku a dlouhou kličkou do bekhendu zasouvá puk zprava do brány. Umí toho ještě víc.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud