Miroslav Horák
18. března 2024 • 15:40

Problémy přenosů z O2 areny: Místo nájezdů vidíte hlavy. Řešení je, ale...

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi vám to taky dost vadilo. Páteční extraligový nervák mezi Spartou a Libercem (3:2n) finišoval až v nájezdech, které v O2 areně dobře vidělo přes 11 tisíc diváků, ovšem málokdo u přijímačů přímého přenosu. Důvod? Diváci se při napínavé koncovce zvedli ze sedadel, hlavní kamera přes jejich hlavy jen těžko hledala volné skuliny k aktérům na ledě. Letitý problém přetrvává. Statisíce lidí u obrazovek nevidí to nejdůležitější a musí spoléhat na reportérský popis komentátorů. V čem je problém? A kudy z něj ven?



Už za sedm týdnů naplno poběží mistrovství světa, Češi se zabydlí v největším sportovním domě v republice. Tomu je právě dvacet let a má své mouchy. V tomto případě spíš masařky. Nevidět rozhodující akce zásadních zápasů je trapas. Chyba se stala už při projektu stavby a nedaří se ji smysluplně odstranit. Ani během dvou dekád.

Série Sparty s Bílými Tygry se přesouvá pod Ještěd, kde v úterý a ve středu dojde na odvety úvodních jiskřivých bitev. Pražané vedou 2:0, série se vrátí do libeňské budovy, pokud Liberečtí alespoň jednou zvítězí. Pak dojde na pátý duel, kde už se v případě prodloužení hraje systémem „náhlá smrt“, tedy bez nájezdů. Kdo však sleduje zápasy z O2 areny dlouhodobě, pamatuje si, že courající diváci „narušují“ živý přenos i během klasické hrací doby.

Klíčová chyba nastala už při samotném projektu multifunkční haly. Platforma pro kamery je umístěna mezi spodními řadami a klubovým patrem. Jenže stanoviště pro techniku snímající dění na ploše nemá potřebný prostor pod sebou ani nad sebou.

Pokud fanoušci v dolním sektoru nevstávají nebo nešlapou schody, vše je O. K. Je tedy řešením vyzvednout kamery do takové úrovně, aby záběrům nevadili ani stojící diváci? Nikoli. Při extralize to nejde.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
12


Články odjinud