Miroslav Horák
16. dubna 2024 • 10:30

Třinec fárá, Pardubice ladí. Rozdíl je obří, fungovat může i pizza

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná si někdo myslí, že třinečtí hokejisté budou ve finále lézt po čtyřech a ti pardubičtí je přejedou bez většího úsilí. Data o vytíženosti hráčů v play off by k takovému úsudku mohla svádět. Zatímco Dynamo mezi sériemi dost odpočívá a ladí, Třinec huntuje svá těla do mrzení a je rád za každou volnou hodinu na gauči. Realita může být jiná. „Nevěřím jasné sérii z pohledu Pardubic,“ tvrdí vyhledávaný kondiční kouč Michal Břetenář.



Ve vyřazovací fázi nejvytíženější hráč Ocelářů Martin Marinčin strávil na ledě 350 minut. V žebříčku pod ním najdete 14 jeho spoluhráčů, než narazíte na Petera Čerešňáka, prvního zástupce rivala s největším prostorem na ledě. S dvěma sty minut celkem za čtvrtfinále a semifinále.

Rozdíl ve vydání energie obou finálových jednotek je brutální. Sestava Ocelářů ze sebe vyždímala přes 4500 minut hokeje, kdežto pardubická 2753 minut. Diference činí přes 29 hodin čistého času práce na bojišti. To je sám o sobě strašidelný údaj. Zkrátka: Třinec fárá, Pardubice jsou najímané krátkodobě na rychlý proces.

Jenže to není zdaleka všechno. Připočítejte čas strávený cestováním. Východočeši si nejprve sehráli regionální derby s Hradcem, kam to mají od své haly dvacet kilometrů. Můžete jet na kole a jste v cajku. Semifinále je stálo jednu cestu do Litvínova, zpátky vezli postup. A dál? Dál už nic.

Pojďme na Třinec. V Českých Budějovicích hrál čtvrtfinále třikrát, na první dvojutkání to vzal autobusem, na třetí letěl. A dobře věděl proč. Kvůli rychlejší regeneraci. Na úvodní dvě semifinálové bitvy do Prahy se obhájci titulů nejprve vydali autobusem, na třetí duel v O2 areně vlakem a zpátky opět letadlem. Pro epochální triumf v zápase číslo sedm opět znovu využili přepravy po kolejích, zpátky měli letět, ovšem letiště v Mošnově nepřijímalo. Takže

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud