13. září 2012 • 11:40

Slávista Kadlec bude po sezoně útočit na 1000 startů v extralize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický hokejový obránce Petr Kadlec v nadcházející sezoně zaútočí na hranici 1000 startů v nejvyšší soutěži. Pětatřicetiletý kapitán Slavie doufá, že bude se svým týmem opět bojovat v play off a vyhne se skupině o udržení. Do té musel tým kouče Vladimíra Růžičky v uplynulé sezoně a skvělá atmosféra v Edenu byla na absenci v bojích o titul slabou náplastí.



Kadlec má na kontě 953 utkání a může se přiřadit k Josefu Řezníčkovi, Františku Ptáčkovi a Janu Peterkovi, kteří už tisícovku pokořili. Blíží se k ní také Petr Leška ze Zlína. "Jdu sezonu po sezoně. Dokud mi vydrží zdraví, bude forma a zájem o mě, tak chci samozřejmě hrát," řekl Kadlec.

S výjimkou části sezony 1999/2000, kterou strávil v Plzni, je věrný barvám Slavie a kouč Vladimír Růžička na něj chce sázet ještě dalších několik let. "Je to jednoznačně nejlepší obránce v naší lize a snažíme se mu vytvářet podmínky, abychom Petra udrželi. Je to slávista a na odchovancích stavíme," prohlásil Růžička.

V dresu Slavie zažil Kadlec dva mistrovské tituly a další úspěšné sezony. Doufá, že na ně Slavia naváže a účast ve skupině o udržení byla jen výjimkou. "Máme super partu. Kádr se trošku změnil. Přišlo pár lidi, pár odešlo, ale osa zůstala stejná. Nálada je dobrá, trošku jsme potrénovali a už se těšíme na ligu. Uvidíme, jak to bude vypadat," navázal Kadlec.

Odešel především Michal Vondrka do Slovanu Bratislava do KHL, posilou je Jaroslav Kalla z Kladna. "Jarda zapadl skvěle jako ostatní kluci. Na ledě je vidět jeho zkušenost. Umí podržet puk, chodí do přesilovek, které nám poslední dobou moc nešly," věří Kadlec, že Kalla pomůže zacelit mezeru po Vondrkovi.

Po epizodě v Edenu ve skupině o udržení, kde Slavia trénuje, se klub vrací zase zpět do O2 arény a Kadlec věří, že fanoušci přijdou a dokážou také vytvořit dobrou atmosféru. "Snad dokážeme lidi přitáhnout a nebude atmosféra komorní. Bylo to něco trošku výjimečného, když jsme hráli posledních pár zápasů v Edenu. Přišli i lidi z Vršovic, ale bůhví, jak by to bylo, kdybychom tam hráli celou sezonu," řekl Kadlec.

Krátký zápasový pobyt v Edenu nic nezměnil na tom, že slávističtí hokejisté berou O2 arénu jako svou domácí halu. "Máme tam dobré zázemí a když přijdou lidi, tak je tam skvělá atmosféra. Hlavně třeba derby se Spartou; když přijde deset až dvanáct tisíc fanoušků, tak jsou to nejlepší zápasy v extralize. Samozřejmě se nám bude po Edenu trošku stýskat, ale jsme na O2 arénu všichni zvyklí," dodal Kadlec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud