Pavel Bárta
3. listopadu 2012 • 13:47

Růžička není muzikant, teď se chystáme na Edmonton, smál se Duda

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokořili favority z Třince a teď se chystají na Kladno. Piráti vědí, jak se kradou body. I v pátečním zápase se převedli jako mistři obratů. Po deseti kolech urvali tříbodové vítězství, porazili Oceláře 5:3, ačkoli po první třetině prohrávali 1:3. "Důležité bylo neztrácet víru, že to otočíme. Takové zápasy nám zvedají sebevědomí," liboval si útočník Radek Duda, který dal gól a na další nahrál.



Není to poprvé, co Chomutov zvrátil nepříznivě se vyvíjející zápas. Kde se to ve týmu bere?
"Mužstvo má nějakou tvář, charakter. To je vidět. Ti kluci minulou sezonu vyhráli baráž, což při tom systému taky nebylo jednoduché. Sedmizápasové bitvy, vnitřní síla tam musí být. Jsem rád, že ji máme a umíme utkání otáčet. Důležité je nepolevovat, hrát celých šedesát minut. Vyhrát za jednu třetinu se povede jednou za čas, ale ne pořád."

Tedy držet se toho, co jste předvedli proti Třinci?
"Důležité bylo neztratit víru, že utkání otočíme, nepanikařit. Trpělivě jsme čekali ve druhé třetině na šance a věřili, že to dáme. Obrátit z 1:3 na 5:3, to zamává s jakýmkoli týmem, už je pak těžké se dostávat do zápasu, zvlášť, když Třinec hraje na tři lajny."

Myslíte, že byli jak opaření z vašeho úderu ve druhé části, kdy existoval na ledě jeden tým?
"Prostřední třetina byla v naší režii. Potvrzovali jsme to ve všem, dominovali jsme a právem zvrátili utkání na svoji stranu. Pro nás je důležité, že jsme si zvedli sebevědomí, porazit takový tým, to zahřeje a pomůže nám to."

Třinec patří k favoritům extraligy. Zklamal vás?
"Ale já mám Třinec rád... To je mančaft, který hraje hokej, ofenzivně, jsou tam skvělí hráči. To hokejové IQ je tam obrovské. Prostě se baví. Oni to zkusí a buď vyhrají 7:5, nebo takhle prohrají. Nezabalili to, žádného zanďoura nehráli a všechno pustili do útoku. Takhle hrají pořád."

Ale vy jste si závěr pohlídali...
"Skvěle chytal Řehy (Řehoř), ten to tam zavřel. vyvarovali jsme se individuálních chyb v obranném pásmu, snažili se dostávat puk do útočné zóny, za branku a co nejvíc natahovali čas. Pozorně jsme bránili, dobruslovali a čekali na brejky."

Uhlídali jste kanonýra Martina Růžičku. I když měl pár slušných palebných pozic, tentokrát mu to nelepilo. Co myslíte?
"Co ten kluk předvádí, to je na korunu. Klobouk dolů, přeju mu, ať mu to vydrží a zbourá tady nějaký rekord. Zaslouží si to. Ale není muzikant, aby hrál každý den." (směje se)

V nedělním utkání vás hostí Kladno. To nasázelo v Pardubicích devět gólů..
(směje se) "Jedeme na Edmonton a uvidíme, co tam předvedeme. Musíme hrát nějakého zanďoura jako Islanders. Tam se ukáže, kdo je jaký hráč. Ale pro každého hokejistu to je svátek."

Co říkáte dosavadní bilanci Chomutova?
"Abych pravdu řekl, moc na to nekoukám. Každý zápas se snažím odvést maximum, dostat svůj výkon do nějaké linie a snažit se vyhrát. Musíte pořád bodovat. Jakmile přestanete a padne na vás deka, propadnete tím výtahem dolů a hrozně těžko se dostáváte zpátky. To už pak musíte udělat bodovou sérii, abyste vyšplhali tabulkou zase nahoru. Proti Třinci jsme získali tři body za pět minut dvanáct a držíme kontakt s ostatními. Soutěž je ale ještě dlouhá, chce to hlavně nepanikařit a snažit se hrát každý zápas na maximum."

Přestávka vám přijde vhod, nebo ne?
"No jasný... lyžování! Ba ne, jedeme na Kanárský ostrovy. Máme tam namraženo..." (směje se)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud