27. března 2013 • 04:00

Fandí jako v NHL. Hokejovou Olomouc ženou zelení mužíci

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + FOTO | V televizi viděli tajemné zelené mužíky, jak na zápasech Vancouveru v NHL předvádějí kejkle za trestnou lavicí soupeřova týmu. A řekli si: když to můžou dělat oni, proč ne my? A tak hokejovou Olomouc od začátku baráže povzbuzují dvě postavičky oblečené do celotělových trikotů a dresů svého týmu.



Na plexi nad trestnými lavicemi bouchají rukama, ukazují palci dolů, když soupeř jde na led nebo z ledu, vyloučenému protivníkovi máváním rukou ukazují: tak pojď, už na tebe tady čekáme.

„Improvizujeme. Tady na stadionu není moc místa na to, abychom dělali nějaké větší cviky, stavěli se na hlavu a tak. Děláme co nás napadne,“ říkají. Kolikrát třeba dělají, že sklo jen tak leští, pak se zapojí do chorálu a tleskají s ostatními fanoušky.

V Olomouci se na hokeji zjevili podruhé. Poprvé dorazili předloni na play off, teď na baráž.


Trochu kuriózně jsou oba z Prostějova, tedy města, které se s Olomoucí zrovna moc nemusí. Ale postup do extraligy si přejí.

Jeden si říká Krny, druhý Paši. Prvnímu je třiadvacet, druhý má o čtyři roky víc.

„Samozřejmě nás inspirovali kluci z Vancouveru. Nebýt nich, nevěděli bychom o tom. Líbilo se nám to a chtěli jsme to taky zkusit, být v něčem originální,“ přiznávají.

Barážové utkání Olomouce navštívili tajemní zelení mužíci
Video se připravuje ...

Jejich cílem je zaujmout diváky a popíchnout soupeře, což se jim zatím daří se střídavými úspěchy. Hráči Mladé Boleslavi, kteří se v Olomouci představili v úterý, na neobvyklý jev vesměs nereagovali. Někteří se usmívali, pár jich zamávalo a vzteklý obránce David Pojkar do plexiskla před nimi vztekle bušil hokejkou.

„Trestná lavice je hluboko pod námi a hráč o nás nemusí ani vědět,“ konstatují.
Obránce Pojkara rozčílili tak, že mlátil do plexiskla hokejkou
Obránce Pojkara rozčílili tak, že mlátil do plexiskla hokejkou

Zelené obleky na tělo mají koupené po internetu. Jsou celotělové, nemají díry na oči. Proto zelení fanoušci kolikrát nevidí při hře dobře na puk. Navíc je jim zima. V Olomouci se třesou mrazem i diváci v lepším oblečení než je elastická kombinéza, pod kterou se dá vzít sotva jedno termotričko.

Převlékají se až na stadionu, v kabince pro hlasatele, který je jejich kamarádem. Od něho mají půjčené i dresy. Raději dopředu řekli, co plánují na zápasech provádět, aby je pořadatelé nevyvedli. A nenarazili tak na nesouhlas jako třeba v Prostějově na volejbalovém klubu, jemuž chtěli zpestřit zápasy Ligy mistryň.

„Dodnes nechápeme, proč nás nechtěli,“ diví se. Na hokeji si je fanoušci fotí, zvědavě se ptají, co to má znamenat.

Zápas v zelené kombinéze má pro oba mládence ještě další specifika. Protože kombinéza je z jednoho kusu a na zip na zádech, a tedy se zdlouhavě obléká a svléká, raději při hokeji nejedí a nepijí. Aby nemuseli na toaletu.

„Za ten zážitek to stojí. Jsme pro každou akci a zábavu,“ říkají s úsměvem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud