Jakub Hlaváč
2. září 2013 • 08:30

Nová Sparta ukazuje sílu! Proti Kuopiu se prosadilo pět posil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Učí je, jak se hraje za Spartu. Deset noviců má v kádru trenér Josef Jandač. A podle posledních dvou duelů v European Trophy se zdá, že jeho svěřenci studijní látku chápou. Přetlačily dva finské celky, nedělní triumf 6:4 nad KaIpou Kuopio posily dirigovaly. Včetně té zatím nepotvrzené. Tomáše Rachůnka.



Navlékl přes hlavu dres se slavným „S“. Pro Tomáše Rachůnka nic nového. V kabině tradičního klubu je jako doma, poslední dvě sezony do ní chodil do práce. Nyní je stále veden na soupisce partnerského Lva v KHL. Ale zdá se, že by ji mohl brzy opustit a naskočit do extraligy.

„Odehrál jsem zatím jen jedno utkání, ale je tu i varianta, že zůstanu déle,“ přiznával dvaadvacetiletý útočník. Definitivní potvrzení jeho „přestupu“ by mělo přijít v průběhu tohoto týdne. „Pro mě je příjemné, že bych nešel do neznáma. Znám tu spoustu kluků, trenéry…“ pokračoval jedenáctinásobný reprezentant a jeden z včerejších střelců.

Pražský zástupce pro KHL má pod smlouvou 18 útočníků, což je na dvanáct zápasových míst obrovský přetlak. Proto logika velí nechat hrát některého z mladíků v české nejvyšší soutěži. Volba evidentně padla na dvaadvacetiletého pracanta.

Byl by tedy jedenáctým příchozím po letní hráčské revoluci. Pokud se dá soudit podle posledních dvou klání (Jyväskylä 5:4sn, Kuopio 6:4), Holešovičtí se pomalu dostávají do systému kouče Josefa Jandače a jejich hra začíná fungovat.

LETNÍ POSILY SPARTY

Tomáš Pöpperle

Marek Hrbas

Karel Kubát

Jan Piskáček

Jan Švrček

Jan Buchtele

Lukáš Klimek

Petr Kumstát

Lukáš Pech

Tomáš Rolinek

„Dobré je, že dáváme hodně gólů. Špatné je, že jich poměrně hodně a občas i po hloupých chybách inkasujeme,“ shrnul útočník Lukáš Klimek současný stav věcí. A vyjádřil se přesně. Ani vedení o dvě, tři branky zatím jeho týmu nestačí k získání klidu. Je jasné, že souhra ještě není ideální.

„Pravda je, že obměna kádru byla veliká. Na druhou stranu už jsme spolu měsíc a na ledě se to začíná stále pozitivněji projevovat. Věřím, že jsme na dobré cestě,“ doufal muž, který nedělního soka počastoval dvěma trefami. Ostatně všech šest branek zařídily čerstvé posily.

Navzdory dvěma triumfům jsou šance Sparty na postup do finálových bojů European Trophy takřka nulové a páteční domácí souboj s chomutovskými Piráty (13.00) už tak bude čirým testem před ostrým startem nového ročníku.

„Chomutov vyhlížíme, protože to bude taková generálka. Je to poslední šance něco vyzkoušet a nastoupit v plné síle, než půjde o body. Všichni už začínáme být natěšení na chvíli, až to všechno vypukne,“ dodával Klimek. K vidění by měly být finální varianty útočných formací, protože z reprezentace se vrací Ivan Rachůnek a Tomáš Rolinek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud