František Suchan
15. října 2013 • 11:25

FOTO: Copak to je za chlapečka? Mensator vyštrachal fotku s kapitánem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby tehdy tušili, že se spolu jednou oblečou do jednoho dresu… Lukáš Mensator, v roce 1995 nadějný žáček a Martin Straka, toho času už reprezentant a ofenzivní eso Ottawy. Na letních kempech se malí hokejisté se svými vzory potkávají často, z drobného brankáře je ale mistr extraligy, ze Straky olympijský vítěz a matador, který dotáhl na vrchol svoji mateřskou Plzeň. Právě tam teď společně válí.



Když v létě přicházel do Plzně z Karlových Varů, Lukáš Mensator si pochvaloval, že bude mít po letech Martina Straku konečně na své straně a nebude muset čelit jeho nápadům.

Pak si vzpomněl, že už se spolu kdysi potkali a že z toho dokonce existuje fotka v rodinném albu. Z tradičního kempu v Mariánských Lázních, kam Mensator jezdil jako žáček a později i jako extraligová hvězda, má takových snímků několik, třeba s Františkem Musilem. Minulý týden mu ale tenhle unikátní přivezla manželka od jeho maminky. „Docela jsme se zasmáli,“ poznamenal gólman.

Fotku vzal do kabiny, ukázal ji Strakovi. „Nejdřív vůbec nepoznal, že to vedle něj jsem já. I jeho to pak rozesmálo,“ vyprávěl nejlepší brankář extraligy z roku 2009.

Lukáš Mensator se jako malý vyfotil s Martinem Strakou.Foto Archiv Lukáše Mensatora

Tehdy, před osmnácti lety, kdy mu bylo čerstvě jedenáct, vůbec netušil, že z něho bude profesionální hokejista a s budoucím olympijským šampionem, mistrem světa a jednou z největších osobností českého hokeje se sejde v jednom týmu. „Kdepak, vždyť já v té době nevěděl, která bije. Hlavně, že mě bavil hokej a díky tomu kempu jsem měl náskok před ostatními,“ usmál se.

Mensatorova žena, která se věnuje fotografování, nosí v hlavě nápad na zvěčnění obou hokejistů znovu, po letech ve stejné póze. Anebo v lehce upravené verzi, se čtyřletým synem Lucasem, jehož podoba s otcem je obdivuhodná. V gólmanské výstroji by vypadal málem jako on tehdy. „A Stráča by takhle mohl symbolicky být u dalšího začátku,“ doplnil Mensator…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud