10. října 2013 • 20:48

Mistra spláchli v úvodních sedmi minutách! Zlín porazil Plzeň 4:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 11. kola extraligy mistrovskou Plzeň 4:1. V repríze finále minulého ročníku položili Berani základ k výhře hned v úvodu. Ondřej Veselý a Marek Melenovský vyhnali po 76 sekundách brankáře Lukáše Mensatora na střídačku, Petr Leška přidal třetí gól v sedmé minutě.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 10. • 18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
4:1
ONLINE
10. října
18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 0:37. Veselý, 1:16. Melenovský, 6:51. Leška, 58:17. Balaštík

Hosté: 20:45. J.Sýkora

Sestavy

Domácí: Horčička (Kašík) – Řezníček, Marušák, Urbanec, Zámorský, Tesařík, Matějíček, Valenta – Veselý, Leška, Balaštík – Melenovský, Čajánek, Kubiš – Čech, Holík, Honejsek – Köhler, Okál.

Hosté: Mensator (Machovský) – Hanzlík, Slovák, Seman, Růžička, Frolo, Mozík, Boháč – Vlasák, Kašpařík, Duda – Pletka, Lev, Kratěna – J. Sýkora, T. Sýkora, Novotný – Hollweg, Vlček, Schleiss.

Rozhodčí

Čech, Husička – Flegl, Štofa

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

3805 diváků

Zlín vstoupil do utkání razantně. Už po 76 sekundách po trefách Veselého s Melenovským šel Mensator z branky a jeho místo zaujal Machovský.

Ani ten ale nezůstal střelecké chuti domácího týmu ušetřen a kapituloval po střele Lešky z mezikruží. Po třetím inkasovaném gólu si hostující trenéři, kterým opět v sestavě chyběl kapitán Martin Straka, vyžádali oddechový čas.

Utkání dostalo exhibiční nádech a Zlínští povzbuzeni parádním začátkem byli i nadále aktivnější. Další gól ale nepřidali a naopak v závěru prokázal svoji pohotovost brankář Horčička po střele Novotného.

Plzeň vybouchla ve Zlíně v úvodních sedmi minutách
Video se připravuje ...

Úvod prostřední části patřil Plzni, když se Ján Sýkora dostal k odraženému puku a prostřelil Horčičku. Paradoxně v následném oslabení Zlín zahrozil. Po parádní přihrávce Veselého ujel do brejku Čajánek, Machovského ale nepřelstil.

V individuální akci neuspěl Duda a na opačné straně vyrazil Machovský Balaštíkovu střelu z ostrého úhlu. Poté se hra rozkouskovala kvůli častým vyloučením, která však ke změně stavu nevedla. V závěru Zlínští ubránili 44 sekund ve třech proti pěti.

Také v poslední třetině rozhodčí často vylučovali. V oslabení zabránil jasnému gólu Marušák, jenž v poslední chvíli vypíchl puk Slovákovi. Svěřenci trenéra Vlacha odráželi nápor Plzně i díky spolehlivému výkonu Horčičky.

Při závěrečné power play soupeře skóroval do odkryté branky Balaštík, jenž potvrdil druhé tříbodové vítězství Zlína na domácím ledě v sezoně.

ONLINE ZE ZÁPASU ZLÍN - PLZEŃ >>>



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud