19. března 2014 • 13:27

Slavia už má nového trenéra! Sešívané povede Lubina, asistentem Beránek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Staronového reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku nahradí ve funkci trenéra hokejistů Slavie Ladislav Lubina. Jeho asistentem bude Josef Beránek. Pro Lubinu to bude teprve druhé extraligové angažmá v roli hlavního kouče, před třemi roky vedl v závěru sezony Kometu Brno.



"Po skončení sezony jsme měli několik variant, kdo se ujme trenérského žezla a i na základě doporučení Vladimíra Růžičky jsme se rozhodli pro tento trenérský tandem," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva Slavie Richard Benýšek.

"Trenéra Lubinu vnímáme jako hokejového workoholika, který preferuje tvrdý agresivní hokej a týmové pojetí hry, což přesně zapadá do koncepce Slavie. Má za sebou extraligové zkušenosti korunované ziskem mistrovského titulu," připomněl Lubinovo působení na lavičce Pardubic po boku Pavla Hynka a triumf v roce 2012.

Čtyřiačtyřicetiletý Beránek byl jedním z Růžičkových asistentů v sezonách 2011/12 a 2012/13 a zároveň byl u juniorského týmu. "V případě Josefa Beránka to byla sázka na jistotu. Tato slávistická legenda, která již na střídačce A-týmu působila, zná dobře prostředí a představuje mimo jiné kontinuitu navazující na dosavadní práci Vladimíra Růžičky," doplnil Benýšek. Růžička se rozloučil s týmem Slavie po vyřazení v předkole play off s Pardubicemi.

Lubina působil jako asistent v extralize v Pardubicích, kde v roce 2006 ukončil svou extraligovou hráčskou kariéru, a také v Kometě Brno. Tu od začátku ledna 2011 po odvolání Vladimíra Jeřábka vedl do konce sezony také jako hlavní kouč. Naposledy trénoval slovenský klub Nové Zámky v mezinárodní lize MOL.

Teď nahradí Růžičku, který vedl Slavii od listopadu 2000. Jen jednou s ní chyběl v play off a celkem desetkrát dovedl klub minimálně do semifinále. Získal s klubem dva mistrovské tituly (2003 a 2008), třikrát stříbro a dvakrát bronz.

"Chtěl bych klubu poděkovat za důvěru. Přijít po nejdéle sloužícím trenérovi extraligy pro mě představuje novou výzvu. Slavii vnímám jako jeden z nejúspěšnějších týmů extraligy a budu se snažit navázat na úspěchy z posledních sezon. Prvním krokem budou rozhovory s hráči a seznámení se s vnitřní hierarchií klubu," uvedl Lubina.

Beránek oblékal dres Slavie v letech 2001 až 2010 a k oběma titulům dovedl tým jako kapitán. "S Láďou Lubinou se známe už z aktivní hráčské kariéry, nastupovali jsme proti sobě v extralize a potkali jsme se i v reprezentaci. Věřím, že naše spolupráce bude fungovat. Vnímám to jako ocenění práce v mládežnických týmech Slavie a v podstatě je to pro mě návrat na známá místa," prohlásil Beránek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud