František Suchan
25. listopadu 2014 • 15:55

Jsi náš, tady jsi doma, vítá Litvínov navrátilce Petružálka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude oboustranně prospěšné. Rozjetý Litvínov pomůže Jakubu Petružálkovi díky radosti z hokeje překonat těžké životní chvíle, sám reprezentační útočník bude zase doma s blízkými a tým ze špičky extraligové tabulky učiní ještě silnějším. Ve čtvrtek ho oficiálně představí jako posilu. Nepochopitelná ztráta přítelkyně mu zasáhla do života, tak se rozhodl změnit i ten profesní.



 Jakub Petružálek, 29letý účastník dvou světových šampionátů, zabalil kariéru v KHL a z Jekatěrinburku se vrací do Litvínova – být s rodinou a při té příležitosti pomoct klubu, v němž kdysi začínal.

Ve čtvrtek by měl podepsat smlouvu. „Už je připravená,“ informoval generální manažer Robert Kysela, s nímž se Petružálek po tragické události spojil a nadhodil možnost návratu.

„Kuba tímhle krokem přijde o velké peníze, ale z lidského hlediska ho chápu, asi bych jednal stejně,“ uznal šéf Vervy, který sice kvůli smutným okolnostem, ale přece jen získal pod cenou špičkovou přísadu do šlapajícího mužstva.

„Zvlášť při zranění Franty Lukeše, který bude mimo hru určitě až do Vánoc, je Kuba vítanou posilou. Jinak je to samozřejmě hráč reprezentační úrovně, jakého by brali všude v extralize.“

Těší se na návrat k hokeji

Petružálek letěl o víkendu zpátky do Ruska vyřídit potřebné záležitosti, vyklidit a odevzdat byt a taky sbalit výstroj. Za bývalými spoluhráči se zastavil, aby omrknul jejich výhru nad Ufou.

„Říkal, že už se těší, až se zase vrátí k hokeji. Určitě mu teď přijde vhod aspoň na chvíli vypustit z hlavy, co se stalo,“ pochopil Jakub Kovář, brankář Avtomobilistu, který s parťákem před časem sdílel prvotní šok.

„V Litvínově prý mají výbornou partu, což mu hodně pomůže. Bude mít okolo sebe super kluky, díky nimž přijde na jiné myšlenky a trochu se třeba i zasměje. A i když to bude asi nějakou dobu trvat, Kuba se zase postaví zpátky na nohy a půjde dál. Přeju mu to.“

Přesně s tímhle přístupem navrátilce po téměř devíti letech v kabině Vervy přivítají. „Chceme Kubu vzít jako parta kamarádů, ukázat mu, že je tady doma, že je náš, a tím mu těžké životní chvíle ulehčit. Při sportu člověk aspoň přijde na jiné myšlenky, odreaguje se,“ vzkázal Kysela. Však už taky zadák Jiří Zeman po nedělním utkání naznačil, v jakém duchu šatna nového kumpána přijme. „Prý je Kuba výborný DJ, tak jsme zvědaví, co nám bude pouštět za muziku,“ usmál se.

Petružálek, ač v minulosti s mateřským klubem neměl dobré vztahy, už je i díky přátelství se šéfem fanklubu s lidmi okolo Vervy zadobře. Do Česka má dorazit ve středu, ve čtvrtek by už mohl trénovat. „Bude záležet na něm, jak rychle se do toho dostane, a na trenérech,“ naznačil Kysela, kdy začne posila hrát.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud