2. prosince 2014 • 11:27

NEJ poloviny extraligy: rekordní trest pro Hollwega či minely sudích

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • 10 nej první poloviny extraligy10 nej první poloviny extraligyFOTO: Koláž iSport.cz

    Polovina je za námi. Základní část hokejové extraligy má za sebou 26. kolo základní části a portál iSport.cz pro vás vybral deset nejzásadnějších momentů z tohoto časového období.

  • Chyby rozhodčích

    Litvínov zuří na sudí ve Zlíně: Faul, který nebyl, a vyloučený, který nehrál
    Video se připravuje ...

    Start extraligy poznamenaly chyby rozhodčích, které v několika případech ovlivnily výsledky zápasů. Vše vygradovalo po utkání Litvínova ve Zlíně, kde hosté ve třetí části promarnili náskok 5:2 a prohráli 5:6 po prodloužení. Litvínovu se nelíbilo několik situací, které vedly k obratu. Šéf klubu Robert Kysela dokonce v rozhovoru pro ČT prohlásil, že počínání arbitrů „zavání korupčním jednáním“.

    Následovala přestřelka zainteresovaných stran a rozhodčí podle informací deníku Sport hrozili bojkotem utkání Litvínova. Výsledek? Kysela dostal pokutu v celkové hodnotě 40 tisíc korun a omluvil se Zlínu i sudímu Polákovi, který pískal duel ve Zlíně. Ten však také uznal své chyby, ale rezolutně odmítl spojení s korupčním jednáním.

    I chybující rozhodčí však byli potrestáni a devět z nich bylo dočasně přeřazeno do první ligy.

  • Trápení mistra

    Nicholas Johnson střílí gól do zlínské branky Nicholas Johnson střílí gól do zlínské brankyFoto ČTK

    „Mistrovská kocovina“ dolehla i na Zlín. Nejde jen o frázi, tento jev se v hokeji velice často vyskytuje. Nemá nic společného s oslavami triumfu jako spíš s únavou. Svěřenci trenéra Rostislava Vlacha hráli finále dva roky po sobě, což je projevuje v této sezoně.

    Přestože se Zlín v posledních zápasech zvedá a bodoval z posledních sedmi zápasů šestkrát, je na poslední příčce bod za Slavií. Na elitní šestku, která postupuje přímo do čtvrtfinále play off, ztrácí bodů jedenáct.

  • Navrátilci Petružálek a Klepiš

    Navrátilci. Zleva: Klepiš a Petružálek Navrátilci. Zleva: Klepiš a PetružálekFoto Koláž iSport.cz

    Oba reprezentační útočníci předčasně ukončili své závazky v zahraničí a vrátili se do extraligy. Ale ve zcela jiné atmosféře.

    Jakub Petružálek skončil v Jekatěrinburgu v KHL po tragickém úmrtí přítelkyně. Chtěl být s rodinou a blízkými, proto zamířil do Litvínova, kde hokejově vyrůstal. Smlouvu podepsal do konce sezony a část platu bude posílat na charitu. „Chci pomoci klukům, aby zůstali tam, kde jsou teď. Na vrcholu tabulky,“ řekl po dohodě s klubem. A spoluhráčům zatím pomáhá stoprocentně: ve dvou zápasech vstřelil dva góly a na další dva nahrál.

    Daří se i Jakubu Klepišovi, který nečekaně skončil ve švédském Färjestadu a upsal se Třinci. Zatím má po čtyřech zápasech osm kanadských bodů. „Já jsem od toho v tomhle směru nic nečekal. Chtěl jsem se jen bavit hokejem a to, že tam nějaké body jsou, na to se nesoustředím ani je nepočítám. To je mi jedno, hlavní je vítězství,“ řekl ČTK Klepiš po páteční výhře nad Zlínem.

  • Rekordní trest pro Hollwega

    Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
    Video se připravuje ...

    Americký drsňák Ryan Hollweg ve službách Plzně dostal od disciplinární komise za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka rekordní desetizápasový trest. „Nebudeme přece čekat, až někoho opravdu pošle do nemocnice nebo mu ukončí kariéru,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport šéf disciplinárky Karel Holý.

    Proti výši trestu však protestoval plzeňský šéf Martin Straka. Hollweg se tak odvolal, ale poprvé neuspěl. Až výkonný výbor svazu mu snížil trest o tři utkání.

    Vlasák po faulu kolenem musel na operaci a přes měsíc nehrál.

    Den s Ryanem Hollwegem: Vaří, venčí psy a hraje na kytaru
    Video se připravuje ...

  • Slávistická krize na ledě i v hledišti

    Trenér Lubina musel přihlížet další potupné prohře Slavie Trenér Lubina musel přihlížet další potupné prohře SlavieFoto ČTK

    Předposlední tým tabulky se potápí v hluboké krizi. Slavia prohrála poslední čtyři zápasy, ve kterých inkasovala 25 branek! Hvězdní útočníci Bednář a Vlasák na všechno nestačí. Ale to není jediný problém Slavie: jejím příznivcům se stále nelíbí, že hlavním trenérem je Ladislav Lubina.

    Obří transparent s nápisem „Lubina je vrah“ připravili i příznivci Mountfieldu. Lubina nedaleko Hradce Králové před lety způsobil nehodu, při níž zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

  • Nechtěný Ton září jako kometa

    Ton se vrátil na Spartu: V noci ani v autobuse jsem nemohl usnout
    Video se připravuje ...

    Na Spartě v létě nechtěli nejproduktivnějšího hráče minulé sezony, a tak si Petr Ton musel hledat angažmá. Hledal dlouho, přednost dával zahraničí, ale nakonec skončil v Brně. A se šestnácti vstřelenými góly je nejlepším střelcem extraligy.

    Už v dresu Komety nastoupil i na ledě Sparty a návrat to byl povedený. A dojemný zároveň. Ton v průběhu utkání vyrovnal na 1:1 a hosté nakonec zvítězili 2:1. Gól ani vítězství však nijak emotivně neslavil. „Tady je to pro mě domovský stánek. Zažil jsem tu půlku své hokejové kariéry a dělat nějaká radostná gesta, nebylo v tu chvíli vhodné. Alespoň tak jsem to cítil,“ přiznal Ton.

    Návrat jako hrom. Petr Ton proti Spartě skóroval
    Video se připravuje ...

  • Hořký konec zlínské legendy

    Balaštík dal první gól v šestém čtvrtfinálovém utkání do sítě Hradce Balaštík dal první gól v šestém čtvrtfinálovém utkání do sítě HradceFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Mizérii Zlína odnesla ikona klubu Jaroslav Balaštík. Ani jeho však start nové sezony nezastihl v optimální pohodě a formě – ve čtrnácti zápasech měl tři góly a dvě asistence, což neodpovídalo jeho platu ani schopnostem. Odmítl prvoligový Prostějov, a tak se Zlínem rozvázal smlouvu. A od konce října ještě nenašel angažmá.

    Naopak úřadujícího mistra posílil brněnský Jakub Svoboda, fanoušky však naštvalo, jak se zachoval klub. Svobodovi dal dres po Balaštíkovi s jeho číslem 96. Až po několika zápasech dostala posila z Komety „svou“ 61.

    „Baláš je historicky nejlepší střelec Zlína. Něco tady odvedl, dokázal. Neříkám, že z něho byli všichni fanoušci odvázaní, ale dá se říct, že je to legenda klubu. Asi by si zasloužil, aby jeho dres vyvěsili pod strop haly. Řekl bych, že ani Svoboda nebyl nadšený, když mu dali jeho číslo,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz šéf zlínského fanklubu Tomáš Vitásek.

  • Brošovy otřesy mozku

    Michal Broš: Ten faul byl prasárna, mohl mi ukončit kariéru
    Video se připravuje ...

    Tahoun Mladé Boleslavi si musí od hokeje odpočinout. Michal Broš během měsíce utrpěl tři otřesy mozku. „Sám cítím, že je to na pováženou a že je potřeba tomu věnovat víc času. Doufám, že bolení hlavy co nejdřív přejde, ale bude to chtít nějaký čas, než se dám do kupy úplně,“ řekl pro TV iSport.

    Poslední kapkou byl zákrok olomouckého Radka Dlouhého, který vyfasoval od disciplinární komise stopku na pět zápasů. „Je to prasárna, která by v NHL stála 25 zápasů a peníze. U nás je to směšné. Nevím, proč u nás máme stanovené maximum. Borec si pět zápasu nezahraje, zajede si za rodinou, potrénuje si, peníze mu nikdo nesebere a v oddíle ho dost možná poplácají po zádech,“ zlobil se Broš.

    Toto prohlášení však rozčílilo majitele a trenéra Olomouce Jiřího Dopitu. „Byl to faul, který zaslouží trest. O tom nepochybuju, a to zdůrazňuju. Radek trest dostal, my o jeho výši nepolemizujeme, to je v kompetenci jiných. Jsem přesvědčený o tom, že Radek Dlouhý Michala Broše do hlavy trefit nechtěl. Říkám vám to, jak si to opravdu myslím. Mimořádně mě ale popudilo, když jsem si v rozhovoru s Michalem Brošem přečetl, že jsme Radka za to, co udělal, poplácali po ramenou.“

  • Vzpoura nováčků

    Senzační Rittich. Gólman Boleslavi ukradl Maroszovi jistý gól
    Video se připravuje ...

    U Olomouce ještě zůstaneme, protože ta společně s Mladou Boleslaví v minulé sezoně uspěla v baráži a oba prvoligové celky postoupily do extraligy. A nadmíru se jim daří. Hanáci jsou sedmí, Středočeši osmí a atakují příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále.

    Boleslav se sice na domácím ledě trápí (je nejhorší v celé extralize), ale daří se jí venku. Olomouc zase spoléhá na vyrovnanou brankářskou dvojici Vošvrda – Trvaj. V úvodu jí pomohla třinecká posila Erik Hrňa, který i vládl produktivitě, Oceláři si však na začátku listopadu stáhli zpátky.

  • Nádor Zbyňka Irgla

    Irgla čeká operace Irgla čeká operaceFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Po sedmi letech v zahraničí se vrátil do extraligy, dres Vítkovic, kde vyrůstal, však neoblékl. Zbyněk Irgl zamířil do Třince. „Peníze nehrály roli. Jen si chci vyzkoušet nové prostředí,“ vysvětloval. A mezi Oceláři se zabydlel skvěle. Po devatenácti zápasech v polovině listopadu měl v průměru bod na zápas. Pak už ale dres neoblékl.

    Vyřazení ze sestavy dlouho nechtěl komentovat, až na konci listopadu klub vydal na webových stránkách oficiální prohlášení. „Náš útočník a český reprezentant Zbyněk Irgl se kvůli nádoru na ledvině v pondělí 1. prosince podrobí operačnímu zákroku v jedné z nemocnic v našem regionu,“ stálo v něm. „Všichni věříme, že svůj souboj, který se vůbec nedá srovnávat se sportem, vyhraje. A Zbyněk bude brzy zdravý.“

    Irgl by se po operaci měl vrátit na led, přijde však o jednu ledvinu. „I bez ní může vrcholově sportovat. Rekonvalescenci pan primář předpokládá tři až čtyři týdny při nekomplikovaném průběhu,“ prozradila týmová lékařka Ingrid Ondruchová.

    Velké podpory se Irgl dočkal i od fanoušků Vítkovic, kteří ho předtím označovali za zrádce. Zdraví je víc než rivalita.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud