17. ledna 2015 • 04:25

Napětí ve Zlíně: Divadlo, zlobil se Klesla. Okál ukazoval šrám

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem zlínského bojovníka Zdeňka Okála bylo zase jednou rušno. Ne kvůli jeho zákroku, ale tentokrát kvůli faulu na něho. Třinecký kapitán Rostislav Klesla ho zasáhl hokejkou a vyfasoval za to dvě minuty, naštvalo ho ale, že se Okál drží za ústa, když si myslel, že ho holí zachytil za rukavici nebo loket. „Jo? A proč mám šrám na tváři?“ nechápal Okál.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 1. • 17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
2:3
ONLINE
16. ledna
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 03:06. Ondráček, 49:48. Matějíček

Hosté: 06:43. Doudera, 54:39. Galvas, 64:09. Klesla

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Žižka, Marušák, Matějíček, Urbanec, Kotvan, Horák, Stuchlík – Köhler, Čech, Čajánek "C", Vlach, Leška, Ondráček, Kubiš, Šťastný, Říčka, Holík, Veselý, Okál,

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Klesla, Galvas, Doudera, Nosek, Foltýn, Hrabal – Chmielewski, Dravecký, Polanský, Kreps, Orsava, Plíhal, Matuš, Rákos, Jašek, Cienciala, Adamský, Růžička

Rozhodčí

Homola, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín (7 000)

Zápas jako hrom, předzvěst play off. Bitvy Zlína s Třincem už jsou takové a ani tahle (Třinec vyhrál 3:2 v prodloužení) nebyla výjimkou.

Největší emoce se rozhořely v čase 35:18. Domácí útočník Zdeněk Okál mířil rychlým výpadem do útoku, když ho poslal k ledu Rostislav Klesla. Faul, dvě minuty, rozhodčí nemuseli váhat. S odchodem na trestnou by nejspíš neváhal ani Klesla, kdyby se Okál nechytil za bradu.

To ho dopálilo.

Filmování Zděnka Okála naštvalo Kleslu, prý ho netrefil do obličeje
Video se připravuje ...

„Jestli dostane úder do rukavice nebo do lokte a pak hraje divadlo a drží se za bradu, to se mi nelíbí, to k hokeji nepatří. Je to škoda,“ zlobil se Klesla po zápase. Hned na ledě si situaci s Okálem dlouze vyříkával, napětí se dalo krájet.

Fakt, že za katr putoval i Okál, podle rozhodčích za to, že faulu přidal pádem, k uklidnění pískajícího hlediště taky nepřidal…

„Jestli jsem to dostal do rukavice, tak nevím, proč mám šrám na obličeji. Ať si to přebere každý jak chce, já mám svědomí čisté. Vidíte sám, že mám šrám. Je mi jedno, co si kdo myslí,“ reagoval Okál a ukazoval stopu po úderu na levé tváři.

Protože byli oba vyloučeni ve stejném čase, stejně taky trestné lavice opouštěli. A ještě s odstupem času po sobě pokřikovali, čároví raději vstoupili mezi ně.

„Že bych se mu ještě mstil a vyřídil si to s ním rukama? Kdepak, to bych poškodil jenom svůj mančaft. Na to oni čekají, nemělo by to smysl,“ líčil ale Klesla.

Pohled do oficiálního zápisu o utkání mluví o tom, že dvě minuty dostal za hákování, ne za hru vysokou holí…

„Rozhodčí to mají už tak těžké. Pokud hráči dělají věci, které chtějí přihrát, je to pak pro ně o to těžší odhadnout, jestli ránu opravdu dostal nebo ne. To není jen Okál. V extralize se ví, že je tam víc takových kluků a ostatní týmy to provokuje. Když dostanu ránu do hlavy, pukem nebo hokejkou, a lehnu, je to jasný. Pokud to nebolí nebo to není do hlavy, jedu dál. Tak to vidím já,“ řekl už v obecnější rovině Klesla.

Hlavní pro něho bylo vítězství a prodloužení vítězné série na 12 zápasů. Zápas ukončil právě on, v čase 64:09 využil volného prostoru a prostřelil Libora Kašíka.

Hrálo se ve třech proti třem a Zlín měl hráče vyloučeného za faul… vysokou holí.

„Viděli jste, že to byla stejná situace. Rákos dostal do pusy, spadl, náš hráč šel ven a nic se nestalo. Stejná situace. I já jsem dostal hokejkou do brady a spadl jsem na kolena. Jednou to vadí a jednou ne. Nad to se musím povznést,“ stál si za svým Okál.

SESTŘIH: 38. kola extraligy, Zlín - Třinec 2:3 po PP
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud