18. února 2015 • 20:47

SESTŘIH: Souboj nejhoršího a nejlepšího týmu vyhrála Slavia

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie nečekaně zdolali v předehrávce 50. kola extraligy Třinec 2:1 a pod vedením dosavadního asistenta Josefa Beránka tak ukončili sérii šesti porážek. Souboj nejhoršího a nejlepšího týmu soutěže rozhodl v 56. minutě obránce David Štich. Oceláři prohráli potřetí za sebou, proti Slavii Slezané nenavázali na předešlých devět výher ve vzájemných zápasech. Slavia porazila Třinec naposledy v listopadu 2012.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 2. • 18:15
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
2:1
ONLINE
18. února
18:15
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 41:07. Bednář, 56:00. Štich

Hosté: 17:28. Hrňa

Sestavy

Domácí: Furch (Svoboda) – Šenkeřík, Kolařík, Štich, Novák, Beňovič, Šulc, Krejčí, Růžička – Pletka, Bednář "C", Vlasák "A" – Tomica "A", Vas, Stránský – Doležal, Čermák, Sklenář – Veselý, Andres

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Klesla "C", Hrabal, Linhart, Galvas "A", Doudera, Nosek, Trončinský – Orsava, Kresp, Hrňa – Žejdl, M. Růžička, Dravecký – Š. Růžička, Plíhal, Rákos – Matuš, Jašek, Cienciala

Rozhodčí

Hribik, Šindler – Jelínek, Pešek

Stadion

Oba týmy před zápasem dělilo v tabulce propastných 63 bodů, na hře to ale vidět nebylo. Slavia měla hned v úvodu utkání výhodu přesilové hry, Plíhalův faul však potrestat nedokázala. Podobně si s první početní výhodou poradili i hosté, takže Novák proseděl na trestné lavici celé dvě minuty.

V polovině první třetiny měli domácí dvě velké šance. Tomica ani Pletka však samostatné nájezdy neproměnili, Hrubec oba pokusy vyrazil. V 18. minutě se hosté dostali do vedení, když po rychlém protiútoku prostřelil Furcha útočník Hrňa a připsal si 24. gól v sezoně. Jen na dva zásahy se tak přiblížil nejlepšímu střelci soutěže Sýkorovi z Pardubic.

SESTŘIH: Předehrávka 50. kolo extraligy, Slavia- Třinec 2:1
Video se připravuje ...

Další branku se však Ocelářům nedařilo přidat. Na hře hostů bylo patrné, že jim chybějí elitní útočníci Polanský, Adamský, Klepiš, Irgl či nejproduktivnější bek Roth. Slavia zase prokazovala, že není náhoda, že je společně s Karlovými Vary nejméně produktivním týmem soutěže a už šest zápasů odehrála bez vstřeleného gólu.

Sedmý ale v poloprázdné O2 areně nepřidala. V 42. minutě totiž využil přesilovou hru Bednář a střelou z otočky vyrovnal. Branka nejproduktivnějšího hráče Pražanů duelu prospěla, Třinec následně přidal a i domácí si vytvářeli šance.

V 56. minutě se prosadil střelou od modré Štich a přiblížil Slavii nečekané výhře. Vyrovnat se už hostům nepodařilo ani při dvouminutové power play.

MOMENT: Jaroslav Bednář se srazil s rozhodčím
Video se připravuje ...

Předehrávka 50. kola hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. Bednář (Pletka, Šenkeřík), 56. Štich (J. Doležal) - 18. Hrňa (Kreps, Orsava). Rozhodčí: Hribik, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 2402.

Sestavy:

Slavia: Furch - Kolařík, Šenkeřík, Novák, Štich, Šulc, Beňovič - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, Vas, Tomica - Sklenář, M. Čermák, J. Doležal - J. Veselý. Trenér: J. Beránek.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, M. Růžička, Žejdl - Rákos, Plíhal, Ružička - Cienciala, Jašek, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Radost třineckých hokejistů
Radost třineckých hokejistů

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud