7. března 2015 • 21:23

Vítkovice v trablech. Čelí mečbolu a přišly o Romana s Burgrem

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to těžká ztráta, uvědomuje si vítkovický kouč Ladislav Svozil. A na mysli má ochuravěné útočníky Ondřeje Romana a Jiřího Burgra. Ti museli zůstat v Ostravě a do Pardubic vůbec nevycestovali. Možná i proto Vítkovice padly ve třetím utkání předkola play off 3:6 a v neděli od 17 hodin budou čelit pardubickému mečbolu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
6:3
ONLINE
7. března
17:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 04:19. Gašparovič, 18:32. Tybor, 21:19. Radil, 24:10. Sýkora, 50:14. Venkrbec, 55:01. Marcinko

Hosté: 18:47. Pastor, 27:29. Vandas, 30:34. Kolouch

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kristan) – Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík – Sýkora, Zohorna, Venkrbec – Radil, Nahodil, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Poulíček, Moučka, Cetkovský – Špaček.

Hosté: Šindelář (Dolejš) – Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Dlapa, Štencel, Pastor – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Kolouch, Svačina – Svoboda, Němec, Zdráhal – Vandas, Húževka, Kucsera.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Kajínek, Jirka

Stadion

Tipsport arena Pardubice.

Že by se na východě Čech Roman s Burgrem ukázali dnes? To prakticky nehrozí. „Šance je minimální, oba trápí vysoká teplota,“ štve kouče Ladislava Svozila. Burger je určitě pasé. „Jirka nepřijede, bere antibiotika. Jestli dorazí Ondra Roman, to je ve hvězdách…“

Číselnými údaji zmíněno, mimo hru jsou majitelé 63 kanadských bodů, které oba v sezoně vyprodukovali. Zvlášť Romanova ztráta je bolavá, týmu se rozpadl útok s Hunou a Svačinou. A ti tři, když mají den, nic je nezastaví.

Viróza je silný sok. „Určitě to jsou jedni z našich nejlepších hráčů, ne-li vůbec nejlepší. Bylo to bez nich těžké, ale museli jsme se s tím vypořádat,“ hodnotil týmové počínání bez lídrů Petr Kolouch, jenž zaujal místo po Romanovi.

MOMENT: Nedůsledná obrana a jeden rychlý gól Vítkovic
Video se připravuje ...

Přesto všechno pořád nic není ztracené, vědí vítkovičtí hráči. Jedna výhra oproti dvěma soupeřovým? Klasická situace v play off, pořád je o co hrát, nemá cenu balit na dovolenou a pustit si do hlavy černé myšlenky.

Na druhou stranu, s nimi i bez nich se opakuje tmavá tradice, která drtí vítkovické naděje. Starty do zápasů. „Trenéři nám to opakují pořád dokola, vážně nevím, čím to je. Neděláme to schválně. Není to příjemné,“ glosoval 23letý Kolouch zlý nástup do první třetiny. Z posledních deseti utkání to dělá skóre 3:10. „Ale zase jsme se dokázali zvednout, snížili jsme na 1:2, utvrzovali jsme se v tom, že hrajeme docela dobře, že sice Pardubice mají optický tlak, ale velké šance z toho neměly. Chtěli jsme to otočit, bohužel to nešlo,“ mrzelo Koloucha, střelce gólu na 4:3.

SESTŘIH: Předkolo play off (3.zápas): Pardubice - Vítkovice 6:3
Video se připravuje ...

Dnes prý Ostravané zažijí přesně opačné pocity. „Chceme vyhrát a taky vyhrajeme!“ nepochybuje vítkovická náplast. Recept vidí i v protivníkově brankovišti, které nyní zaujímá Karel Vejmelka. „Jejich gólman je mladý, vypadá hodně nejistě,“ napadá Koloucha recept.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud