6. října 2015 • 20:23

Vary potrestaly Dudu. Přišel o céčko a dostal pokutu 100 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE
Hokejový útočník Radek Duda dostal od vedení extraligových Karlových Varů pokutu 100.000 korun za vyloučení do konce utkání v nedělním duelu 8. kola proti Zlínu. Přišel i o kapitánské céčko, které místo něj převezme obránce Radim Bičánek.


"Radek Duda obdrží pokutu v celkové výši 100.000 Kč (částka se skládá z několika navazujících sankcí) udělenou primárně za nesmyslné vyloučení v úvodu utkání se Zlínem. Toto vyloučení mělo zásadní vliv na další průběh utkání, a protože se nejedná o první prohřešek tohoto hráče, byla pokuta stanovena v této výši," uvedl klub v prohlášení na svém oficiálním webu.

Dudův velký zkrat. Kapitán Energie udeřil soupeře hlavou a nedohrál
Video se připravuje ...

Duda ve 4. minutě souboje proti Zlínu udeřil hlavou obránce Oldřicha Kotvana, za což dostal od rozhodčích trest do konce utkání. Jeho faul bude ještě řešit i disciplinární komise soutěže. Energii tím poslal do dvojnásobného oslabení, neboť již předtím rozhodčí signalizovali faul Rostislava Marosze. Zlín v následné početní výhodě vstřelil první gól a nakonec v souboji nejhorších týmů extraligy vyhrál 2:1.

"Radek se bude moci věnovat pouze své hře a doufáme, že toto potrestání pro něj bude dostatečným motivem, aby mužstvu v sezoně maximálně pomohl," komentoval generální manažer Miroslav Vaněk odebrání kapitánské funkce.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud