6. dubna 2016 • 11:49

Do Vítkovic se vrací Roman, přichází i bývalý bek Rangers

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Vítkovic posílí slovenský reprezentační obránce Ivan Baranka ze švédského Rögle a útočník Ondřej Roman, který se do klubu vrací po ročním angažmá v Jekatěrinburgu v KHL. Oba hráči s klubem uzavřeli víceleté kontrakty.



"Jsme rádi, že oba tak kvalitní hráči slyšeli na naši novou filosofii a směr, kterým se v klubu chceme ubírat. Od obou hráčů si slibujeme velké posílení našich řad," řekl na dnešní tiskové konferenci kouč a nově i generální manažer HC Vítkovice Steel Jakub Petr.

Sedmadvacetiletý Roman se do Vítkovic vrací po roční epizodě v Jekatěrinburgu. Druhý nejproduktivnější vítkovický hokejista minulé sezony tam ale jen paběrkoval a v 32 zápasech zaznamenal jen dva góly a šest přihrávek.

"Ondra měl řadu nabídek. Mohl si vybírat jak z klubů extraligy, tak v zahraničí. Ale pak si sedl s Jakubem Petrem a Alešem Pavlíkem, kteří mu nastínili své vize do budoucna a co dělají pro to, aby šly výkony i výsledky nahoru, a Ondru to oslovilo," řekl hráčův manažer Vladimír Vůjtek mladší.

Slovenský vicemistr světa z roku 2012 má na kontě jeden start za New York Rangers, ale od roku 2008 strávil dlouhých sedm let v KHL v dresu Spartaku Moskva, Ufy, Omsku a Slovanu Bratislava. Uplynulý ročník odehrál třicetiletý rodák z Dubnice ve švédském Rögle, kde si ve 40 zápasech připsal tři branky a šest asistencí.

"Bylo to podobné jako s Ondrou Romanem, také jemu se zamlouvá klubová strategie. Kvůli přítelkyni, která je ze Vsetína, chtěl i blíže domů k Trenčínu a pro tento předpoklad jsou Vítkovice ideální," řekl Vůjtek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud