9. března 2017 • 10:16

Tresty pro sudí: za neodpískanou sekyru stopka, za filmování pokuta

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje potrestala rozhodčí Roberta Čecha a Petra Lacinu za chyby v prvních dvou zápasech Vítkovic s Plzní v předkole Generali play off extraligy. Robert Čech dostal za přehlédnutí faulu Karola Slobody na Dominika Kubalíka stopku na čtyři zápasy, Petr Lacina byl za nesprávné vyloučení Martina Procházky za nafilmovaný pád potrestán finanční pokutou ve výši poloviny odměny za odřízené utkání.



Plzeňští hokejisté podali stížnost na chyby rozhodčích ve středu. „My se tady honíme 52 kol za něčím, co je nadstavba a nejhezčí na hokeji a stane se tohle! Rozhodčí to hrubě ovlivnili,“ ozval se asistent plzeňského trenéra Tomáš Vlasák.

Komise rozhodčích dala Plzni za pravdu, sudí v inkriminovaných momentech chybovali. V úterním duelu nepotrestali sekání Karola Slobody na Dominika Kubalíka v 50. minutě, kdy Plzeňští vedli 2:0 a hráli přesilovku. Místo početní výhody proti třem dostali z následného brejku gól na 1:2. A Ostravané pak výsledek otočili na 3:2 v prodloužení.

Vítkovice - Plzeň: Kubalík přišel o hokejku a domácí vstřelili gól na 1:2
Video se připravuje ...

„Přesto, že se nejednalo o úder značné intenzity, měl být zákrok potrestán podle pravidla č. 159 menším trestem za sekání,“ píše se ve zprávě Komise rozhodčích. „Pochybení, které mělo přímý vliv na výsledek utkání, vyhodnotila komise jako závažné a následný přístup hlavních rozhodčích ke komunikaci s oběma střídačkami jako nevyvážený. Na základě uvedených skutečností potrestala komise rozhodčích ČSLH hlavního rozhodčího Roberta Čecha zastavením činnosti na 4 utkání Tipsport extraligy, na která již byl nebo na která měl být delegován.“

Komise rozhodčích se na základě podnětu plzeňského klubu zabývala i vyloučením Martina Procházky za nafilmovaný pád. „Dospěla k závěru, že hráč se přestupku nedopustil, a to přesto, že z úhlu pohledu hlavního rozhodčího jeho pád některé známky tohoto přestupku vykazoval. Hráč byl předtím prokazatelně zasažen do obličeje koncem brankářské hole a jeho následné potrestání bylo chybou, třebaže rozhodčí neměl ze svého postavení šanci zásah vidět.“

Vítkovice - Plzeň: Filmování, nebo ne? Procházka dostal dvě minuty za nafilmovaný pád
Video se připravuje ...

Za toto pochybení potrestala komise hlavního rozhodčího Petra Lacinu, i za chybnou proceduru při komunikaci s hlavním trenérem HC Škoda Plzeň po skončení první třetiny, finanční pokutou ve výši poloviny odměny za odřízené utkání.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud