6. dubna 2017 • 19:50

Mountfield - Kometa 1:3. Mečbol zařídil dvěma góly Krejčík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna vyhráli v pátém zápase semifinále play off extraligy na ledě Hradce Králové 2:1 a jsou krok od postupu do finále. Třetí výhru v sérii zajistil Kometě obránce Jakub Krejčík, který vstřelil dvě branky a připsal si asistenci. Mountfield bude odvracet vyřazení a konec sezony v sobotu na jihu Moravy.



Do první výraznější šance se dostal v 7. minutě domácí Jarůšek, brankáře Čiliaka však nepřekonal. Při vyloučení Vojtěcha Němce mohl otevřít skóre Knotek, ani on se však v koncovce neprosadil.

Do vedení se tak dostali hosté. K již vyloučenému Vydarenému přisedl na trestnou lavici za zdržování hry Dietz a Brno 76 sekund dlouhou přesilovku pět na tři využilo. Příležitost Zohorny ještě Rybár zlikvidoval, Krejčík už mu ale tvrdou střelou nedal šanci zasáhnout.

Při pokračující klasické výhodě mohl přidat druhý gól Erat, Rybár byl ale připraven. Následně si přesilovku zahráli domácí a kapitán Bednář připravil vyrovnání Knotkovi. Čiliak inkasoval po 164 minutách hry. V předešlých dvou duelech udržel čisté konto včetně minulé porážky po nájezdech.

Začátek druhé třetiny patřil Kometě a jen zásluhou Rybára to bylo dlouho nerozhodně. Postupně si poradil se šancemi Malleta, Erata i Ondřeje Němce. Mountfield následně srovnal krok, Bednář ani Picard však v koncovce také neuspěli. Ujal se až pokus Krejčíka ve 36. minutě, který se od modré čáry trefil pod horní tyč.

Východočeši mohli vyrovnat v početních výhodách v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Čiliaka však překonat nedokázali, neujala se ani šance Jarůška v 51. minutě. Obětavě a takticky hrající hosté nakonec těsné vedení ubránili a při závěrečné dlouhé power play Hradce se prosadili potřetí.

Mountfield HK - Kometa Brno: Štajnoch udeřil Haščáka, ten mu to vrátil pěstí
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Zase Krejčík! Podruhé překonal Rybára a poslal hosty do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Čermák udeřil Deje do obličeje, rozhodčí to přehlédli
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
1:3
ONLINE
6. dubna
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 17:47. T. Knotek

Hosté: 10:16. J. Krejčík, 35:11. J. Krejčík, 59:47. Vondráček

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Köhler, Dragoun, Šimánek (A) – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – R. Pavlík, Džerinš, Kopta.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský, Trška – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – H. Zohorna, Nečas, Mallet.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Lhotský, Svoboda

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

6739 diváků

ONLINE: Mountfield HK - Kometa Brno (17:20)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud