18. dubna 2017 • 12:57

Lašák, důraz i přemýšlení. Co může zachránit Liberec a co zastavit Brno?

Autor: asu, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Které faktory ovlivní finálový zápas číslo tři?Které faktory ovlivní finálový zápas číslo tři?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Úřadující mistr z Liberce dostal v prvních dvou utkáních finálové série proti Kometě Brno pořádnou facku. Obě bitvy na domácím ledě s houževnatým soupeřem prohrál a pokud se chce ještě do série vrátit a titul obhájit, bude muset pořádně zabrat. Nejlépe už dnes večer. Co může ještě Liberec zachránit? A čeho by se měla vyvarovat Kometa?

  • Co může zachránit Liberec?

    Ján Lašák je pro Liberec nepostradatelným mužemFoto ČTK

    JÁN LAŠÁK

    Chytat slovenský brankář úvodní finále místo Romana Willa, třeba je dnes stav série úplně jiný. Vývoj finále ukázal, jak nepostradatelné zkušenosti Jána Lašáka pro Liberec jsou. Nedostává laciné branky, v pravou chvíli umí vytáhnout klíčový zákrok a udržet tým ve hře. Teď Bílí Tygři jeho formu potřebují dvojnásob.

  • Co může zachránit Liberec?

    Liberec se nebojí hry do tělaFoto Michal Beránek / Sport

    NASAZENÍ A DŮRAZ

    Ve vyrovnaných zápasech se mluví o štěstí, kterého v Liberci prý měla více Kometa. Jasně, dávala možná trochu nestandardní góly, k výhře v úvodním zápase jí pomohla vyložená haluz. Jenže ona mu jde naproti. Není to taktika ani vyspělost hráčů, kvůli které je stav 2:0 pro Brno. Liberec se soupeři zatím nevyrovnal hlavně v důrazu. Musí být hladovější, rvát se ještě víc.

  • Co může zachránit Liberec?

    Třetí zápas série je velmi důležitýFoto Jaroslav Legner / Sport

    TŘETÍ ZÁPAS

    Chce-li Liberec ještě otočit tuhle sérii, musí bezpodmínečně vyhrát dnešní duel. Nejen proto, že ze stavu 0:3 na zápasy se v historii play off české extraligy nikdo nedokázal vyhrabat. Tady jde hlavně o hlavu. Kometa je plná sebevědomí, na ledě jí všechno vychází. Pokud se jí Liberci nepodaří srazit a nahlodat dnes, tak už nikdy.

  • Co může zastavit Kometu?

    Zbytečné přemýšlení by mohlo být na škoduFoto ČTK

    PŘÍLIŠ PŘEMÝŠLENÍ

    Za stavu 2:0 na zápasy už se v Brně nemluví o tom jestli, ale kdy se bude slavit titul. Nejen skóre, ale i výkony Komety v play off dávají všechny důvody ke kalkulaci, že pohár může klidně už ve středu večer zůstat pod Špilberkem. Tomu však mužstvo nesmí podlehnout. Ani ale začít chtít hrát úzkostlivě, na jistotu, vymýšlet něco speciálního. Obojí by se Brňanům mohlo vymstít.

  • Co může zastavit Kometu?

    Jak to bude s Vojtěchem Němcem?Foto Michal Beránek (Sport)

    DALŠÍ OSLABOVÁNÍ

    Jako strašák ve stínu zůstává pro Kometu hrozba, že se jí ještě víc rozpadne sestava. Ustála absenci Ondřeje Němce v obraně, zacelila díru po Nečasově odjezdu na MS do 18 let, nahradila útočníky Vincoura a Káňu. Měl-li by jí ale chybět další centr Vojtěch Němec, který nedohrál druhý zápas, zase by bylo oslabení o něco citelnější. Nemluvě o tom, kdyby vypadl gólman.

  • Co může zastavit Kometu?

    Hráči Komety se musí soustředit jen na hokejFoto Michal Beránek (Sport)

    ZABÝVÁNÍ SE KŘIVDAMI

    Vzdor svému předsevzetí zabývat se jen hrou na ledě a neřešit zákulisí se vedení Komety nechalo unést emocemi a pilně zásobuje disciplinárku svými podněty. Za první dvě finále poslala tři, přestože po čtvrtfinále její šéf Libor Zábranský tvrdil, že k tomu se uchylovat nebude. Tehdy byla jeho myšlenka správná, nyní je provedení horší. Pohár se vyhrává sebevědomím, ne stížnostmi.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud