9. října 2017 • 09:17

Vítkovice už 155 minut nedaly gól. Ale zvedneme to, věří Olesz

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve střelecké potenci to jde s Vítkovicemi od desíti k pěti. Nebo přesněji řečeno, od dvou k nule. Přestaly dávat góly, přestaly přibývat do tabulky body. „Oni se trefili hned z první přesilovky. Když jsme tu samou výhodu dostali my, byly tam dvě šance a nic. Na tom jsme zase ztroskotali. Nejsme schopni proměnit tutovky,“ rozebíral porážku 0:2 v Hradci útočník Rostislav Olesz. 



Jeho tým porazil Chomutov a Mladou Boleslav, potom se stroj zadrhl, od té doby Vítkovice počítají jen porážky, ta na ledě Mountfieldu byla už čtvrtá. „Hráčům třeba za Hradec nelze vytknout bojovnost, defenzivní práce je velmi dobrá. Ale ať to počítám, jak to počítám, za posledních devět třetin jsme dali jenom jeden gól. Zní to jako fráze, ale bez toho zkrátka zápas nevyhrajete. Musíme dál pracovat. Měli jsme čtyři gólovky a v takovém zápase je potřeba je dávat,“ pravil trenér Jakub Petr.

SESTŘIH: Mountfield HK - Vítkovice 2:0. Rybár si připsal čisté konto, Vítkovice ho neprostřelily
Video se připravuje ...

Tohle si moc dobře uvědomují i hráči, Olesz ale odmítá propadat do nějakých černých myšlenek. Ani nehledá alibi, v tom, že brankář se zkrátka stavěl na hlavu. Zakopaný pes je jinde. Uvnitř týmu: „Horší by bylo, kdybychom šance neměli. Ale já věřím síle týmu, že to proměníme a začne to tam padat. Máme problémy sami se sebou, je jedno, jaký tam proti nám bude gólman. Když to trefíme, šanci proměníme. Všechno je o nás, ne o brankáři, který stojí proti nám.“

Jeho mysle se upíná k následujícím dvěma domácím zápasům, v úterý Vítkovice hostí Olomouc, v pátek Litvínov: „Musíme věřit v každého, kdo je v kabině. Jsem mančaft, nejsme spolu týden. I v normálním životě přijdou těžké chvíle a partneři jsou od toho, aby je zvládli. A hokejová kabina je stejná. Jakmile se něco nedaří, potřebujete spoléhat jeden na druhého. Teď to není o individualitách, zvedneme to. Vyhráváme spolu, prohráváme spolu. Musíme si věřit, ono to půjde.“

Mountfield HK - Vítkovice: Bartošák první ránu vyrazil, bohužel jen na hůl Dragouna, 2:0
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Vítkovice: Dragoun zachránil svůj tým, zablokoval Romanovi v šanci hůl
Video se připravuje ...

Zlínský bard Jiří Ondráček
Zlínský bard Jiří Ondráček

Góly

Domácí: 04:39. Köhler, 39:33. Dragoun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Džerinš, Látal.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Puzič, Trška, Výtisk (A) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc – Hudeček, Kolouch, Kurovský – T. Jáchym.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Jelínek, Kis

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4799 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud