10. dubna 2018 • 20:15

VIDEO: Litvínov i Jihlava v ohrožení! Vary s Kladnem je shodily na dno baráže

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Ještě není konec, ale nejhorší obavy začínají pomalu nastávat! Ani jeden z hokejových týmů obhajujících extraligovou příslušnost v baráži nevyzrál v úterním zápase na prvoligového soupeře. Jihlavská Dukla padla s Kladnem 0:2, Litvínov nezvládl duel proti Karlovým Varům a dostal doma výprask 1:5. Oba celky navíc po 7. kole bojů o záchranu spadly na sestupové pozice. S 12 body jsou nyní na prvním místě hráči Energie, se kterými na druhé příčce drží krok kladenští Rytíři. 



Verva doma selhala. Z 1:0 na 1:5

Velmi důležité utkání nezačalo pro domácí příliš šťastně. Hned v úvodu bek Hunkes narazil do hrazení a musel odstoupit. Ve třetí minutě Rachůnek prověřil Petráska střelou z otočky. Na druhé straně si sjel od modré čáry Iberer, jeho střelu však Závorka v klidu zneškodnil. Hosté byli poté aktivnější, přesto úvodní branku vstřelili domácí. V 15. minutě se ranou z první prosadil z levého křídla Černý. V další šanci byl Trávníček, nicméně hostující brankář za přispění obránců dokázal puk zkrotit.

V druhé části bylo odehráno jen 33 vteřin a Karlovarští vyrovnali, když Gríger šikovně tečoval nahození od modré čáry mimo Petráskův dosah. Za 64 sekund se Energie prosadila znovu. Stloukal ujel obráncům a tváří v tvář domácímu brankáři bekhendem skóroval. A to stále nebylo vše. V 25. minutě Rachůnek opět sklepl kotouč těsně před Petráskem a hosté vedli o dvě branky.

Litvínov - Karlovy Vary: Otakar Šik proklouzl litvínovskou obranou a překonal Kantora, 1:5
Video se připravuje ...

Domácí měli obrovskou šanci na snížení v 29. minutě, to by ovšem Hanzl musel proměnit trestné střílení; Závorka ho výborně vybruslil a nenechal Hanzlovi ani skulinku. A tak přišla na začátku 36. minuty čtvrtá karlovarská trefa v podání Vrdlovce, který po pěkné kombinaci zblízka mířil přesně. To bylo na Petráska příliš a své místo přenechal Kantorovi.

Ve 43. minutě se radoval z první soutěžní trefy v dresu prvního týmu Karlových Varů osmnáctiletý útočník Šik, který se dokázal prosadit i přes dva dotírající obránce. Zasadil tak Litvínovu další ránu.

Domácí byli naprosto bezzubí a paralyzovaní z vývoje utkání. Ojedinělou šanci měl Řehoř, Závorka ale bez větších problémů zakročil. V 50. minutě si hostující gólman opět smlsnul na domácím střelci, tentokrát to byl Lukeš, který zblízka dorážel a Závorka vytasil rychlou lapačku. Závěr utkání se už pouze dohrával.

Hlasy trenérů

Jiří Šlégr (Litvínov): "Byli jsme rádi, že jsme dali konečně první branku, ale asi nás to uspokojilo. Ve druhé části jsme totálně propadli. Dostat čtyři branku za třetinu, to se těžko otáčí. Těžko se mi to hodnotí, hosté vyhráli zcela zaslouženě."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Nevstoupili jsme do utkání dobře. Na hokejkách jsme měli zbytečnou nervozitu a přeskakovaly nám kotouče. O přestávce místo bouřky jsme spíše hráčům říkali, že umí hrát, ať jsou v klidu. Jsem velmi rád, jakým způsobem jsme ve druhé třetině hráli. Tím jsme si utkání dostali na naší stranu. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nám tady vytvořili domácí atmosféru. Dnes byly důležité dva faktory - brankář Závorka a neskutečná chuť týmu zvítězit."

Průběh zápasu LITVÍNOV - KARLOVY VARY sledujte ONLINE zde>>>

Litvínov - Karlovy Vary: Hunkes se po nárazu do mantinelu těžce zvedal z ledu
Video se připravuje ...

Litvínov - Karlovy Vary: Jakub Černý napálil odražený kotouč a otevřel skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Litvínov - Karlovy Vary: Dávid Gríger tečí vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Karlovy Vary: Petr Stloukal utekl litvínovské obraně a otočil stav utkání, 1:2
Video se připravuje ...

Litvínov - Karlovy Vary: Tomáš Rachůnek tečoval střelu od modré a zvýšil vedení hostů, 1:3
Video se připravuje ...

Litvínov - Karlovy Vary: Vrdlovec po pěkné kombinaci využil přesilovou hru, 1:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:04. J. Černý

Hosté: 20:33. Gríger, 21:37. Stloukal, 24:43. T. Rachůnek, 35:03. Vrdlovec, 42:42. Šik

Sestavy

Domácí: Petrásek (36. Kantor) – Sörvik, Baránek, Hunkes, Iberer, Šesták, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík.

Hosté: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), A. Rulík – Stloukal, Kverka, Šik.

Rozhodčí

Kika, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3 874 diváků


Rytíři zvítězili potřetí v řadě

Jihlava nastoupila bez útočníka Jiránka, který dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy za faul na karlovarského Fleka. V sestavě jej nahradil Rys. Zraněný útočník a majitel Kladna Jaromír Jágr se opět postavil po boku trenérů Miloslava Hořavy staršího a Pavla Patery na střídačku.

Domácí nezachytili začátek zápasu a už ve čtvrté minutě po chybě v defenzívě prohrávali. Tůma zadovkou na modré čáře uvolnil Kubíka, který jel sám na Škarka a střelou na vyrážečku poslal hosty do vedení. Dukla se nedokázala prosadit ani v početních výhodách při trestech Tůmy a Redlicha a sama se ubránila při Rysově vyloučení.

Jihlava - Kladno: Adam Kubík využil chyby domácích a poslal Rytíře do vedení, 0:1
Video se připravuje ...

Naopak hosté mohli na začátku druhé třetiny zvýšit, když Kloz našel před odkrytou brankou Kubíka, ten ale minul puk. Největší šanci na vyrovnání měla Jihlava v 35. minutě, kdy ujel Seman, jenže Cikánek jeho střelu dokázal vyrazit. Blíže k druhé trefě ale bylo Kladno a Škarkovi pomohla nejdříve tyč a následně také břevno.

Tlak Kladna z přesilové hry vyústil na začátku třetí třetiny v druhou branku hostí, které dosáhl už po skončení početní výhody 80 vteřin od začátku poslední části hry Tůma, který byl na konci rychlé kombinace na jeden dotek.

Jihlava se ke vstřelení kontaktní branky nedokázala dostat, protože hrála dvakrát v oslabení. Když už si Diviš v polovině třetiny vypracoval gólovou příležitost po objetí branky, vychytal ho kladenský gólman. V dalším střídání ujel Hlinka, ale trefil jen horní tyč hostující branky.

Dukla měla tlak, jenže se trápila v koncovce. Cikánek v brance hájil Kladnu dvoubrankový náskok, který udržel až do konce zápasu. Dukla se tak poprvé v barážové tabulce dostala mimo pozice zaručující účast v extralize i v příští sezoně.

Hlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): "Snaha a úsilí hráčům vytknout nejdou. Když nedáme gól, tak nemůžeme myslet na vítězství. Bohužel. Za poslední tři zápasy jsme dali dva góly a s prvoligovými týmy jsme ztratili devět bodů. To je špatně. Hráče musíme uklidnit, protože jsou ve stresu a pod tlakem. Dělají věci, které normálně v sezoně nedělali. Věděli jsme, že baráž bude těžká. To se potvrdilo. Stále je ve hře 15 bodů. Myslím si, že jsme schopni extraligu zachránit, když budeme předvádět, to co máme. Síla v mančaftu je."

Pavel Patera (Kladno): "Do zápasu jsme vstoupili velice slušně a podpořili jsme to gólem, který nám dodal klid na hokejky. Možná ho bylo až moc, protože na konci první třetiny jsme tam začali dělat kraviny a mysleli si, bůhví co nejsme. Od druhé třetiny už byla hra lepší a začali jsme hrát jednoduchý hokej, který byl podpořený výborným gólmanem. Měli jsme také dost štěstí, ale v takhle vyrovnaných zápasech ho potřebujete. Šli jsme mu naproti."

Průběh zápasu JIHLAVA - KLADNO sledujte ONLINE zde>>>

Jihlava - Kladno: To byl ťukec! Tůma zakončil rytířskou kombinaci a zvýšil vedení, 0:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 03:47. Kubík, 41:20. D. Tůma

Sestavy

Domácí: Škarek (Kořenář) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Kajínek, Šidlík, D. Váňa, J. Zdráhal – Straka, Skořepa, Diviš (A) – Čachotský (C), R. Hubáček (A), Zeman – Rabbit, M. Hlinka, Anděl – D. Čermák, F. Seman, Rys.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Kružík, T. Kaut, Redlich – D. Tůma (C), Kubík, J. Kloz – Zikmund, Machač (A), M. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Frodl, Jelínek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud