13. dubna 2018 • 16:49

Aittokallio ve Spartě končí! Klub tím zaskočil, vrací se do Finska

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO| Vedení hokejové Sparty musí shánět novou jedničku. Finský gólman Sami Aittokallio totiž dnes podepsal novou smlouvu ve finském Vääsän Sportu, který oznámil jeho příchod na klubovém webu. Spartu oficiální oznámení zaskočilo, protože hráč má v klubu platnou smlouvu do 30. dubna a dokonce dostal nabídku na její prodloužení. Až v pátek večer se klubu podařilo spojit s agentem, který odchod potvrdil.



Konec Samiho Aittokallia ve Spartě naznačil už po sezoně sportovní manažer Michal Broš. „Sami Aittokallio podepisoval smlouvu jen na jednu sezonu a jeho pokračování ve Spartě není vyloučené, nicméně smlouvu na příští ročník v tuto chvíli nemá,“ uvedl na začátku dubna v rozsáhlém hodnocení sezony.

Dnes však přinesl Vääsän Sport na svém klubovém webu informaci, že je Sami Aittokallio jedním ze tří nově podepsaných brankářů. Sparta okamžitě zareagovala na svém Twitteru zprávou, že nový kontrakt podepsat nemůže, protože je do 30. dubna smluvně vázán s ní a obě strany dokonce jednají o jejím prodloužení. 

V klubu se tak neúspěšně pokoušeli spojit s hráčem i s agentem, který se nakonec ozval v pátek večer a oznámil, že jeho hráč v Česku pokračovat nebude a míří do posledního týmu uplynulé sezony SM-Liigy.

Rodák z Tampere byl v základní části Tipsport extraligy nejvíce vytěžovaným brankářem Sparty, když odchytal 28 zápasů základní části s úspěšností 91,83 % a do play off vstupoval jako jednička. Rychlému vyřazení v předkole Generali play off proti Liberci však nezabránil.

Podle informací iSport.cz už by Sparta měla být velmi blízko získání Matěje Machovského a v jejím hledáčku je i kanadský brankář Matt Dalton, chytající za korejský Anyang Halla.

Sparta - Liberec: Kouzelník Aittokallio! Takhle nedal libereckým šanci skórovat
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Sparta: Obrovská šance domácích! Střelu Jarůška zastavil Aittokalliův semafor
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Sparta: Trest pro Aittokallia. Brankář hrál vysokou holí, pykat jel Hlinka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud