15. dubna 2018 • 22:05

Barážová paráda na Kladně: show brankářů, sporné góly i naštvaní Rytíři

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo vyměnil nedělní výlet za barážový hokej na Kladně, rozhodně nelitoval! Rytíři předvedli v 9. kole společně s Karlovými Vary (1:2sn) parádní bitvu, které chybělo jediné – více gólů. Na obou stranách čarovali brankáři, šance střídala šanci a Západočeši urvali remízu až díky sporné brance pouhých šestnáct vteřin před koncem. Rozruch však vzbudil i vedoucí gól Kladna a drama rozsekl až v samostatných nájezdech Václav Skuhravý, čímž zařídil zlaté dva body a Středočechům pro změnu zavařil.



Zaplněný kladenský stadion sledoval v nedělním utkání proti Energii reklamu na hokej, když už od úvodních minut oba týmy dokázaly zavařit soupeřově obraně a pálily šancí za šancí. I díky Lukáši Cikánkovi v brance Rytířů a Tomáši Závorkovi na druhé straně se čekalo na první trefu až do 55. minuty zápasu, kdy otevřel skóre Tomáš Redlich.

Vedoucí gól Středočechů se však nelíbil hostům, kterým vadilo, že sudí nepřerušil hru po zákroku na Martina Plutnara. Po tvrdém, ale zároveň čistém zákroku za brankou Energie, zůstal hostující hráč s bolestivou grimasou ležet, jenže sudí nechali hru pokračovat a až po několika vteřinách domácí udeřili.

„Bylo to hodně nepříjemné, byli jsme tam v tu chvíli ve čtyřech. Ležel za brankou, přesně nevím, co se stalo, neviděl jsem to, takže to nechci komentovat,“ vracel se ke gólovému momentu hostující kapitán Václav Skuhravý. Jeho tým se však nevzdal. Na Rytíře v závěru zatlačil a při závěrečné power play byl odměněn vyrovnávací trefou, když se šestnáct vteřin před koncem trefil Ondřej Beránek.

Kladno - Karlovy Vary: Plutnar po tvrdém střetu zůstal ležet za bránou, Redlich poslal Kladno do vedení, 1:0
Video se připravuje ...

Rytířům vadila kopnutí, Energii gól povzbudil

Vyrovnávací trefa tentokrát naštvala domácí hráče na ledě i celou střídačku včetně Jaromíra Jágra. Domácím totiž vadilo, že Václav Skuhravý vyhrál buly nedovoleně, když s velkou pravděpodobností posunul puk bruslí, aniž by se kotouče dotkl nejdříve hokejkou. Následně střílel od modré Daniel Krejčí, jehož pokus usměrnil za pomocí brusle do branky Ondřej Beránek.

Zda do puku kopnul úmyslně, to ví jen on sám. „Nevím, jestli mu to šlo od brusle nebo od hokejky, ale já jsem byl spíš naštvaný na tu situaci předtím, ale to bych nerad rozebíral. Prostě to (rozhodčí) posoudili takhle a bylo to 1:1,“ řekl po utkání zklamaný brankář Lukáš Cikánek.

Za zisk bodu však mohou Středočeši vděčit hlavně jemu. Brankář Rytířů chytil v play off WSM Ligy parádní formu, kterou si přenesl i do baráže a tentokrát zazářil 30 zákroky. I tak to stačilo pouze na jediný bod a krutou ztrátu. „Bod je dobrý, ale bylo to šestnáct vteřin a mohli jsme mít tři. Je to hrozná škoda.“

Na druhé straně nopak panovala velká radost. „Je to o to sladší, že jsme vyrovnali chvíli před koncem,“ řekl po utkání zkušený Václav Skuhravý. Jeden z nejaktivnějších hráčů Energie rozsekl penaltovou loterii, při které zasáhl do hry také druhý brankář Rytířů – Miroslav Kopřiva.

Kladno - Karlovy Vary: Vyrovnáno v samotném závěru! Beránek dorazil kotouč za Cikánkova záda, 1:1
Video se připravuje ...

Rošáda brankářů nepomohla, Skuhravý rozhodl

Nejednalo se však o žádný překvapivý tah, protože výměnu brankářů praktikují na Kladně běžně. „Je to domluvené. Mně tohle vůbec nejde a Mirek je v nájezdech výborný a velký. Dneska to bohužel nevyšlo, ale to se prostě stane,“ bránil svého parťáka Cikánek, jehož rošády si všiml také autor vítězného nájezdu.

„Koukal jsem, kdo bude. Jestli Lukáš Cikánek nebo Kopr. Když jsem viděl, že není Lukáš, rozhodl jsem se, že udělám tohle,“ řekl Skuhravý, jemuž hrála změna do karet. „Cigy mě zná, asi bych jel něco jiného. Takhle jsem si počkal. Zůstal mi stát, dal jsem to mezi nohy,“ popisoval svou vítěznou trefu, kterou udržel Karlovy Vary v čele tabulky.

Všemu ale mohlo být jinak. Kdyby Kladenští šestnáct vteřin vydrželi, mohli vládnout oni. Takhle ztratili cenné body, a přestože jsou v tabulce na třetím místě pouze vinou horšího skóre, nemůžou v dalších zápasech na ledě Karlových Varů, proti Jihlavě a v Litvínově zaváhat.

„Určitě nebudeme věšet hlavy. My jsme si to říkali, bojovali jsme a hráli jsme výborně. Hokej je někdy krutý, dneska jsme si to vyžrali a ještě jsou tři zápasy,“ udržel optimismus Cikánek. Jeho zkušenější soupeř ví, že baráž bude krušná až do konce.

Kladno - Karlovy Vary: O vítězství hostů rozhodl v samostatných nájezdech Skuhravý, 1:2
Video se připravuje ...

„To je baráž, je o nervech, jde to nahoru dolů. Každý bod je hrozně důležitý,“ uvědomuje si Skuhravý a moc dobře věděl, že jeho tým mohl za dva body vděčit hlavně jednomu muži – Tomáši Závorkovi.

V první třetině si sice po souboji se soupeřem přivodil menší tržnou ránu na čele, ale utkání dochytal s celkovými 34 zákroky a v nájezdech si na něj nepřišel ani jeden ze čtyř domácích exekutorů.

Hrdina Energie, který dostal přednost před Filipem Novotným, mezi novináře kvůli ošetření nepřišel, ale slyšel chválu. „Na dovednostní soutěž máme výhodu v Tomáši Závorkovi, který je v nájezdech teď excelentní. Za dva body jsme neskutečně rádi,“ přiznal po utkání asistent trenéra Tomáš Mariška.

Kladno - Karlovy Vary: Po zákroku zůstal Závorka klečet na ledě s rozseklým obočím
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 54:34. Redlich

Hosté: 59:44. O. Beránek, . Skuhravý

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr (A).

Hosté: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Šik – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – A. Rulík, Skuhravý (C), Vachovec – Vrdlovec, Kverka, Stloukal.

Rozhodčí

Hejduk, Lacina – Barvíř, Blümel

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

TABULKA BARÁŽE:

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Kladno - Karlovy Vary: To byla šance! Kotouč se pohyboval před brankovištěm, nakonec skončil v lapačce kladenského gólmana
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud