14. září 2018 • 20:57

SESTŘIHY: Plzeň umlčela Liberec, Sparta pod Kruppem dominovala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po letní přestávce znovu začala hokejová Tipsport extraliga. Jedním z poutáků 1. kola bylo utkání Sparty s Mountfieldem, jenž bylo zároveň bitvou nových trenérů Uweho Kruppa a Tomáše Martince. Domácí tým oslavil výhru 4:0. Stejným skóre smázla Plzeň hokejisty Liberce a čtyři branky k výhře potřebovaly také týmy z Litvínova, Zlína a Olomouce. Všechna utkání jste mohli sledovat ONLINE na iSport.cz.



Frodl se v Plzni uvedl nulou

Hokejisté Plzně vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou nad Libercem 4:0. O vítězství rozhodl vítěz základní části z minulé sezony třemi trefami již v první dvacetiminutovce. V barvách Západočechů se dvěma góly blýskl útočník Denis Kindl. Brankář Dominik Frodl, posila z prvoligové Slavie, si připsal čisté konto.

Hostům nevyšel vstup do utkání, když dvěma technickými prohřešky krátce za sebou nabídli Indiánům dvojnásobnou přesilovku. Během ní ve třetí minutě střílenou přihrávku Gulaše usměrnil přesně pod břevno Němec. O necelé dvě minuty později navíc propadl při rozehrávce Stříteský a z následného přečíslení dva na jednoho prostřelil gólmana Willa Denis Kindl.

Bílí Tygři se rozjížděli pomalu a po dalším zaváhání jejich defenzívy zvýšil tvrdou ranou z pravého kruhu na 3:0 Kracík. Až poté se směrem dopředu osmělili liberečtí hráči, ale v závěru první třetiny nevyužili přesilovku.

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň - HC Bílí Tygři Liberec 4:0. Severočechy skolil na úvod dvougólový střelec Denis Kindl
Video se připravuje ...

Do prostřední části naskočili hosté aktivně a snažili se o častější střelbu. Domácí ovšem pozorně bránili a díky rychlému přechodu volného středního pásma neustále hrozili z brejků. V polovině utkání se při akci tři na dva dostal do ideální střelecké pozice Hudáček, debutanta v plzeňské brance Frodla však nepřekonal. Na druhé straně se zaskvěl i jeho protějšek Will, jenž dokázal pravým betonem zneškodnit zakončení před brankou osamoceného nejstaršího hráče extraligy Kratěny.

Do závěrečné části hosté šli s jasným cílem rychle snížit, ale při hře čtyři na čtyři je po bekhendu Stacha od další pohromy uchránil jen pozorný Will. Zdramatizovat mohl ještě utkání Hudáček, po ideální přihrávce Kvapila však minul zcela odkrytou branku.

Hostům nevycházely ani přesilové hry, naopak v 52. minutě po skončení jedné z nich při přečíslení dva na jednoho skóroval po asistenci Gulaše podruhé v zápase Denis Kindl. Poté už rozjetí domácí pohodlně kontrolovali svůj náskok a většímu debaklu Bílých Tygrů zabránil jen jistý Will.

Hlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Soupeř nám ulehčil úvod dvěma vyloučeními. Podařilo se nám toho využít a to nám hodně pomohlo. Tak od 15. minuty už to utkání bylo vyrovnané, chvíli měl více ze hry soupeř, chvíli my. Jsme rád, že se nám podařilo utkání uhájit s čistým kontem. Kdybychom dostali třeba ještě na začátku třetí třetiny gól na 3:1, tak mohl mít zápas ještě jiný průběh. Navázali jsme na vítězná utkání z Ligy mistrů dobrým úvodem i v extralize. Mám radost, že jsme urvali proti tak silnému týmu tři body, protože máme těžké rozlosování."

Filip Pešán (Liberec): "Přijeli jsme sem s nějakým plánem, který se nám vinou nedisciplinovanosti zhroutil už v první minutě. Dostali jsme se vlastní vinou do třech a to nastavilo ráz minimálně první polovině celého zápasu. Plzeň se dostala do laufu a my jsme vůbec nestíhali tempo. Až v polovině druhé třetiny jsme se chytili a zápas už byl víceméně vyrovnaný. Plzeň těžila z domácího prostředí a náskoku. My jsme se nepoučili a hráli příliš složitý hokej, který do začátku sezony nepatří."

Góly

Domácí: 02:05. V. Němec, 04:14. D. Kindl, 11:25. Kracík, 51:13. D. Kindl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín, T. Hanousek – Ordoš, P. Jelínek (C), Bulíř (A) – M. Kvapil, L. Hudáček, Lenc – Lakatoš, Redenbach, Valský – L. Krenželok, J. Vlach, Teplý.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6777 diváků


Mladičký Myšák má klubový rekord

Do sestavy Litvínova se zařadil i talentovaný útočník Jan Myšák, který tak debutoval v extralize ve věku 16 let, dvou měsíců a 20 dnů. Překonal 31 let starý klubový rekord Roberta Reichla, jenž byl v roce 1987 při své premiéře v nejvyšší soutěži o sedm dnů starší.

Mladá Boleslav zahájila sezonu drtivým náporem, když čtyři minuty prakticky nepůjčila Litvínovu puk a vyplynulo z toho vyloučení Hanzla, který za vysokou hůl inkasoval hned dva menší tresty. V čase toho prvního otevřel skóre zápasu dorážkou Bernadovy střely nejlepší mladoboleslavský střelec letního období Žejdl.

Během druhého trestu udělali domácí chybu a Gerháta zastavil jenom za cenu trestného střílení Kotvan. Sám faulovaný se pak postavil k reparátu a slovinského brankáře Krošelje přivítal v extralize brilantně provedenou Forsbergovou kličkou. Do kabin šli nakonec veselejší hosté, když si v závěru třetiny položil volný Kubát domácího gólmana a v brankovišti dokonal jeho dílo Tůma.

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:4. Razýmova parta obrala venku Bruslaře
Video se připravuje ...

Po 15 vteřinách druhé třetiny se Litvínov radoval znovu, když domácí obranu zaskočil Petružálek se skórujícím Mikúšem. Pak se v Mladé Boleslavi nějakou dobu nehrálo, neboť při jednom ze soubojů v rohu nevydrželo plexisklo.

Po jeho opravě sice měla Mladá Boleslav mírnou převahu, ale šance si vypracovali hosté. Nejprve trefil břevno Gerhát a po uklouznutí Žejdla proměnil samostatný únik ve čtvrtý gól Litvínova Kubát. Tentokrát ale přispěchali domácí s rychlou odpovědí, když souhru obránců zakončil gólem na 2:4 Němeček.

A také Boleslav se dočkala branky v oslabení. Dvanáct vteřin před koncem druhého dějství totiž překvapil Orsava Januse střelou přes obránce a po čtyřiceti minutách hry to bylo 3:4.

Ve třetí třetině se domácí hnali za srovnáním, ale Janus v hostující brance byl bezchybný. V 51. minutě jej nepřekonal po samostatné akci Žejdl a Litvínov odolal i při Sörvikově vyloučení.

Hlasy trenérů:

Vladimír Kýhos (Mladé Boleslav): "Velmi dobře jsme vstoupili do zápasu, šli jsme do vedení a tři čtvrtiny první třetiny jsme byli lepší. Bohužel jsme z toho vytěžili jenom jeden gól. Pak jsme vlastní lehkovážností o vedení přišli. Věděli jsme, že Litvínov hraje puky k modré čáře a těží ze druhé vlny, ale hráči na to nereagovali. Zbytečně jsme se dostali pod tlak. Pak jsme sice dokázali snížit, ale ve třetí třetině se Litvínov už zatáhl a pro nás bylo těžké se k nim dostat. Zblokovali nám hodně střel a skvěle chytal také Janus."

Milan Razým (Litvínov): "Do zápasu jsme nevstoupili nejlépe, domácí nás dostali pod obrovský tlak. Pak jsme ale dokázali vytěžit z minima maximum a dostali jsme se do třígólového vedení, ale vlastní chybou v přesilovce jsme nechali soupeře snížit a zápas jsme si zavařili. Ve třetí třetině jsme zápas obětavostí dovedli do vítězného konce."

Góly

Domácí: 06:03. Žejdl, 35:00. Němeček, 39:47. Orsava

Hosté: 06:53. Gerhát, 18:35. D. Tůma, 20:15. J. Mikúš, 34:19. Kubát

Sestavy

Domácí: Krošelj (Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, T. Knotek, Šťastný – Látal, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

Hosté: Janus (Hanuljak) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sörvik, Ščotka, L. Doudera, Šesták – J. Černý (A), J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), Gerhát, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, Jurčík.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3552 diváků


Zlín na úvod extraligy vyřídil vicemistra

V dresu Ocelářů se představil útočník Roberts Bukarts, který uplynulé tři sezony patřil k hlavním tahounům Beranů. Lotyšský útočník ale moc radosti v prvních minutách utkání neměl, protože domácí byli značně aktivnější. Jejich tlak zastavil až faul Ondráčka.

Třinec však nedokázal být nikterak nebezpečný, fanouškům Zlína se tak v dobrém světle předvedl jiný lotyšský střelec Edgars Kulda, posila z Dinama Riga. Ten obral při rozehrávce o puk Krajíčka a ránou nad rameno Hrubce otevřel v deváté minutě skóre zápasu.

Obrana hostů se dávala dohromady delší dobu, zanedlouho mohl další chybu Třineckých potrestat Popelka, toho ale faulem zastavil Krajíček. V následném oslabení se sice Oceláři ubránili, inkasovali ale vzápětí. Střelu Pavla Sedláčka z úhlu Hrubec vyrazil pouze před sebe a z dorážky se prosadil Popelka. Na 3:0 mohlo zvýšit duo Kubiš, Fořt, ovšem nestalo se tak.

SESTŘIH: HC PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2. Vicemistra na úvod zaskočili Berani
Video se připravuje ...

Prostřední dějství bylo o něco klidnější, ovšem i nadále to byli Berani, kteří kontrolovali hru. Když ve 32. minutě usedl na trestnou lavici Dravecký, domácí rozjeli ukázkovou přesilovkou kombinaci, kterou po minutě a půl zakončila trefou do prázdné branky další nová akvizice Zlína Herman. Tím zároveň skončil zápas pro Hrubce, jehož nahradil Hamerlík.

Do třetí části však hosté vstoupili zcela odlišně oproti úvodním 40 minutám. V čase 46:03 vstřelil první branku Třince ránou z kruhu Adamský a hned za 83 vteřin snížil na rozdíl jediné branky po parádní kombinaci Chmielewski.

Poklidný zápas z pohledu Beranů se v ten moment změnil v boj o udržení těsného vedení. Největší šanci srovnat měl čtyři minuty před koncem Hrňa, poloprázdnou branku Jakuba Sedláčka ale z úhlu netrefil ideálně. Při power play chyboval na modré čáře Bukarts a Kubiš pojistil výhru Zlína trefou do prázdné branky.

Hlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Vyhrát na úvod sezony doma za tři body, co víc si přát? První dvě třetiny jsme hráli podle plánu, vše podpořil skvělým výkonem Jakub Sedláček. Ve třetí třetině začal hrát Třinec vabank, jejich beci chodili hodně nahoru a měli jsme s tím problémy. Věřili jsme, že se nám podaří odskočit ještě nějakým gólem, to se ale nepovedlo. Celkově to byl však povedený zápas z naší strany."

Marek Zadina (Třinec): "Nepodařilo se nám bodovat, což je špatně. Soupeř po našich chybách šel v první třetině do vedení 2:0, následně hrál velmi jednoduše a těžko se dostávalo k nim do třetiny. Druhou třetinu jsme byli všude o krok později, podržel nás gólman. Musíme být spokojení se třetí třetinou, kluci začali bruslit, dali jsme z toho dva góly, ale na dvacet minut se vyhrávat nedá."

Góly

Domácí: 08:33. E. Kulda, 13:57. Popelka, 32:29. Herman, 59:52. Kubiš

Hosté: 46:03. Adamský, 47:26. Chmielewski

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.

Hosté: Hrubec (33. Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman – Roberts Bukarts, Marcinko, Chmielewski – Adamský (A), R. Vlach, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Viedenský, Hrňa – Hladoník.

Rozhodčí

Hradil, Horák – Špůr, Rampír.

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

3674 diváků


Výhru Vítkovic vystřelil Výtisk

Pardubice přivítaly na utkání vzácného hosta, trojnásobného vítěze Stanley Cupu a dvojnásobného olympijského vítěze Igora Larionova, který se také zhostil slavnostního buly. Legenda sovětského hokeje si vysloužila potlesk vestoje.

Diváci se sotva usadili a už slavili první gól. Rolinek se chvíli po buly vydal dopředu a po střele Marosze zařídil ve 23 vteřině první gól zápasu. Vítkovičtí hokejisté byli zaskočení, ale postupně si začali vytvářet a šance v osmé minutě po Trončinského chybě za brankou srovnal Mahbod. Hosté si v první třetině zahráli dvě přesilovky a v další dobré šanci pálil Roman do břevna.

Na začátku druhé části sebral Vítkovicím skoro jistý gól Sýkora, když se vrátil k vlastní opuštěné brance a před dojíždějícími hráči odpálil kotouč. Hosté mohli i nadále těžit z přesilovek, jenže ani takřka dvouminutovou výhodu v pěti proti třem nevyužili. Dvakrát pálil nepřesně Lev a neujal se ani pokus Hrbase.

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 1:2. Těsnou výhru Ostravanů vystřelil kapitán Výtisk
Video se připravuje ...

Dynamo si dvě početní výhody zahrálo až kolem poloviny zápasu a o moc úspěšnější nebylo, i když měl Bartošák práci zejména s akcí Marosze. Gól tak nakonec padl po nenápadné akci ve 37. minutě, kdy si Vítkovičtí několikrát vyměnili puk, až Jan Výtisk vystřelil od mantinelu a viditelně překvapil Kacetla.

Pardubice mohly srovnat při přesilovce, ale Bartošák vychytal jak dělovku Sýkory, tak o chvíli později dorážku Bubely. Po delší době pak Kacetla prověřil zblízka Tybor. Jinak útočilo hlavně Dynamo, avšak ke gólovkám ho pozorná obrana Vítkovic dlouho nepouštěla. Více než dvě minuty před koncem třetí třetiny sáhly Pardubice ke hře bez brankáře, ale jejich snaha k vyrovnávacímu gólu nevedla.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Zejména na nových hráčích se projevila nervozita z prvního zápasu, ale start utkání jsme zvládli skvěle, mužstvo bylo nahoře. Takovou zvláštní brankou Vítkovice vyrovnaly a mužstvo se toho trošku zaleklo. Výsledkem byl gól na 1:2. Po ubráněném oslabení tří proti pěti jsem věřil, že proměníme alespoň jednu vlastní přesilovku a půjdeme do vedení, ale nepovedlo se a museli jsme dotahovat. Stáhli jsme pak hru na tři pětky, ale ve finální fázi jsme byli málo důrazní a jeden gól je málo. Kluci odevzdali maximum, ale na tři body to nestačilo."

Jakub Petr (Vítkovice): "Věděli jsme, že Pardubice budou aktivní, připravovali jsme se na to, ale plán se nám zhroutil už při prvním střídání. Mužstvo se z toho otřepalo a snažilo se o celoplošný hokej. Po dvě třetiny jsme byli aktivnější, hráli jsme často v soupeřově obranném pásmu a vynucovali si fauly. Chybou bylo, že jsme nevyužili takřka dvouminutovou přesilovku pět na tři. Po gólu na 2:1 byly Pardubice lepší, a tak jsme ve třetí třetině vsadili hodně na defenzívu. Pak už to bylo spíše o sebeobětování a vyhrávání osobních soubojů, to vše samozřejmě za podpory výborného Bartošáka. Jsem spokojený se třemi body, ale na nějaké hodnocení je brzy."

Góly

Domácí: 00:23. Rolinek

Hosté: 07:55. Mahbod, 36:25. Výtisk

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Čáslava, Trončinský, Budík, Hrabal, Wishart, Miromanov, Holland – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille (A), Bubela, T. Svoboda – Perret, Poulíček, Mandát – Vondráček, Dušek, M. Kratochvíl.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk (A), Trška – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Pytlík.

Rozhodčí

Petružálek, Pešina – Frodl, Ondráček

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7586 diváků


Olomouc vyřídila nováčka z Varů

Do první velké šance se dostal v sedmé minutě hostující Flek, ale samostatný únik neproměnil. V polovině úvodního dějství domácí Švrček orazítkoval tyč. V 11. minutě po nahrávkách Ondruška a Koloucha otevřel skóre Irgl.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, když ve 22. minutě vyrovnal Beránek. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Na 2:1 zvýšil opět Irgl, který po samostatné akci znovu překonal Novotného. Ve 28. minutě osamocený Tomeček tečoval puk jen mimo branku. Střely hostů se domácím dařilo blokovat.

SESTŘIH: HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1. Domácí výhru vystřelil Hanákům Irgl
Video se připravuje ...

V úvodu třetí třetiny byly aktivněji Karlovy Vary, ale Kohoutovu střelu ve 45. minutě v přesilovce Konrád chytil. O pár minut později se v šanci objevil domácí Kolouch, který ale vystřelil vedle. Neuspěl ani Vyrůbalík.

Pojistky vedení se Olomouc dočkala v 51. minutě, kdy proměnil Ondruškovu přihrávku Kolouch. Hned za 68 vteřin dovršil výsledek Knotek. Minutu před koncem mohl skóre ještě upravit karlovarský Kverka, ale neuspěl.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Jsou to pro nás velice důležité tři body. Na našich holích bylo až příliš nervozity. Báli jsme se hrát, nebyl to úplně optimální výkon. První třetina z naší strany byla ustrašená, ještě horší byl vstup do třetiny druhé, kdy jsme inkasovali branku na 1:1. Důležité bylo, že jsme se dokázali otřepat a šli jsme do vedení 2:1. Ve třetí třetině jsme za stavu 3:1 už dostali křídla. Ale myslím si, že si dneska chlapci vítězství vydřeli a zasloužili."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsem, že nás čeká velmi nepříjemný a houževnatý soupeř. Odehráli jsme naše úvodní extraligové utkání ve velmi dobrém tempu a předvedli jsme minimálně po takových padesát minut velmi dobrý výkon. Škoda, že jsme těmi výkony nedokázali dosáhnout na nějaké body."

Góly

Domácí: 10:39. Irgl, 24:56. Irgl, 50:38. Kolouch, 51:46. J. Knotek

Hosté: 21:32. O. Beránek

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Švrček – Laš, J. Knotek (A), J. Káňa – Burian, Kolouch, Irgl – Holec, Skladaný, Jergl – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

Hosté: F. Novotný (Závorka) – L. Vágner, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan (A), Kovačevič, Šenkeřík, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – T. Mikúš, Kverka, Stloukal.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Jindra, Zika

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4723 diváků


Kruppovi se premiéra vydařila

Sparta zvítězila v extraligové premiéře německého trenéra Uweho Kruppa nad Hradcem Králové 4:0. Na tříbodovém zisku Pražanů se výrazně podílely nové posily. Brankář Matěj Machovský zneškodnil 44 střel, obránce Jan Košťálek zaznamenal gól a přihrávku a další zadák Steven Delisle přidal třetí trefu.

V úvodu zápasu se nejprve Spartě a poté i Hradci Králové naskytla početní výhoda, ale žádný z týmů si v ní nevypracoval vážnější šanci. Ve 12. minutě se dostal do úniku hostující útočník Bezúch, Machovský si však s jeho pokusem poradil. Následně se hosté dvakrát probili až před sparťanského gólmana, který v obou případech zůstal nepřekonán.

Přestože Hradec diktoval tempo hry a v úvodním dějství zasypal Machovského 16 střelami, první gól vstřelila Sparta. V 16. minutě vypálil bek Košťálek od modré, jeho zblokovaný pokus skončil na hokejce útočníka Richarda Jarůška, který po rychlé otočce poprvé rozjásal domácí příznivce.

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Mountfield HK: 4:0. Úspěšná Kruppova premiéra
Video se připravuje ...

Hosté nedokázali v prostřední části využít ani 43 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Pražané vzápětí uštědřili soupeři lekci z produktivity. Útočník Pech zavezl puk do útočné třetiny a přenechal ho Formanovi, který nabil Košťálkovi na dělovku z první, jež zaplula pod horní tyčku.

Třetí gól přidala Sparta ve 43. minutě. Zadák Piskáček přihrál na útočnou modrou Delisleovi a kanadský obránce umístil ostrý projektil přesně do pravého horního růžku Pavelkovy branky. Konečné skóre stanovil 69 vteřin před koncem duelu po samostatném úniku Kudrna.

Hlasy trenérů:

Uwe Krupp (trenér Sparty): "Bylo to velmi rychlé utkání. Hradec hrál velmi tvrdě a povedl se mu začátek. Dnes jsme museli hrát mnohem defenzivněji na rozdíl od přípravných duelů. Hráči blokovali střely a čistili prostor před brankou. Výsledek 4:0 je trochu vysoký, ale uspěli jsme, pomohli jsme brankáři a nepustili Hradec do dorážek. V útoku se nám naopak povedlo využít šance. Samozřejmě se musíme nadále zlepšovat, ale díky takovému utkání máme na čem stavět. Jsme rádi, že jsme vyhráli první domácí zápas. Mám radost za hráče a to, jak hráli."

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): "V první řadě bych chtěl Spartě pogratulovat k vítězství. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, tak si myslím, že jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem. Ukázala, že má skvělý tým a z šancí, které si vypracovala, dokázala dát góly a to rozhodlo. Náš tým musím pochválit, pracoval celý zápas a do poslední minuty jsme se snažili převrátit utkání na naši stranu. Přestože jsme si vypracovali spoustu šancí, nebyli jsme schopní dát gól."

Góly

Domácí: 15:48. Jarůšek, 26:34. Košťálek, 42:49. Delisle, 58:51. Kudrna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček (A), Gregorc, Delisle – Černoch, Sill, Smejkal – Jarůšek, P. Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Kudrna, Klimek, Buchtele.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Rosandić, Piché, F. Pavlík – Paulovič, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, R. Pilař.

Rozhodčí

Kika, Hejduk – Gebauer, Lederer

Stadion

O2 arena

Návštěva

8308 diváků

Plzeň - Liberec: Domácí už vedou, trefil se Němec, 1:0
Video se připravuje ...

Zlín - Třinec: Herman uklidil kotouč do sítě a vyhnal Hrubce z brány, 3:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Litvínov: Kubát po zdařilém bekhendu poslal kotouč za záda Krošelje, 1:4
Video se připravuje ...

Olomouc – Karlovy Vary: Irgl září, proti Energii přidal druhý gól
Video se připravuje ...

Padubice - Vítkovice: Výtisk z úhlu prostřelil Kacetla, 1:2
Video se připravuje ...

První gól Sparty v nové sezoně dal Richard Jarůšek
První gól Sparty v nové sezoně dal Richard Jarůšek

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud